![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam na stronie upload obrazkow , user przesyla ze swojego kompa rysunki na serwer i mam pytanie czy dalo by sie tak zrobic zeby rysunki byly dodawane do np. imageshack.us a nastepnie link obrazka dodawany do mojej bazy ?
Oczywiscie wszystko ma sie wykonywac na mojej stonie ... -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To zależy, jak bardzo developerzy imageshack'a utrudnili ten proceder, który w większości przypadków nie jest pochwalany, często zabroniony.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobić da się wszystko. Wystarczy, że np. wyślesz POSTem odpowiednie dane chociażby jak formularz z samego imageshack.us - patrzysz na action i to jak nazywają się pola i gotowe. Da się tak na 100% bo pamiętam swoje podboje z auto-posterem dla IBP.
![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra, ale czy jak ustawisz action="" z imageshack to cie przeniesie przeciez na strone z imageshack...
chyba ze zaladujesz strone w jakiejs niewidocznej ramce i jakos pobierzesz dane linku do obrazka... Mysle ze z pomoca AJAX'a da sie takie cos zrobic.,.. ![]() -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tu siup check referer i cały plan na marne
![]() ![]() Ps. Musisz zrobic plik np send.php, a w nim zadziałać na socketach, jeśli nie korzystają z jakiegoś dodatkowego id generowanego przy odpalaniu strony z formem Ten post edytował envp 2.12.2006, 21:42:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze curl powinien pomoc...
http://curl.haxx.se/ -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
100% dali jakąś stałą generowaną na początku skryptu (w index.php) i kazdy skrypt ją sprawdza ^^
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem:
Przy okazji możesz uploadować pliki dowolnej wielkości dzięki zmianie MAX_FILE_SIZE itp. Żadnego sprawdzania refererów czy jakich super idów. ![]() Jak na IPB... ;] -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tzn. dlaczego? Nigdy nie korzystałem z tej wartości przekazu do php tylko na chłopski rozum wziąłem.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo pewnie mają:
czy coś takiego, ale to da się spr. po stronie serwera w samym php. i można np.
Ten post edytował Sedziwoj 4.12.2006, 23:01:28 -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:24 |