![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem Foxserv-a ;wszystkie pliki co trzeba skopiowałem - i php-info działa(odpala się w przeglądarce.
Ale tu : -odpalam zwykły licznik.php (stan. zapisywany w co.txt i = powiedzmy 4) przy odpaleniu pliku pokazuje prawidłowo nowy stan 5 - ale przy kolejnym otwarciu już niczego nie ma. zaś w co.txt nie ma żadnych danych. (atrybuty pliku??- ale jak zmienić je bez połączenia z serverem, bo zawsze tak zmieniałem) - i tu mam drugi problem - z polączeniem się z własnym serverem per total comander podaje dane które wpisałem w pliku php.ini,próbując łączyć sie na rózne sposoby ale wychodzi tak jakby server (ip, czy localhost) - nie jest widziany przez TC. Bardzo prosze o pomoc , bo siedze już na tym od 2 dni samotnie i tym razem chyba nie dam rady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
I nie będzie, bo to co chcesz zrobić wymaga posiadania serwera FTP.
Jeśli chodzi o licznik, to napisz jaki jest komunikat błędu (jak się nie wyświetla, skonfiguruj php.ini) i pokaż jego kod. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.No więc jak skonfigurować ftp. kiedyś - udało mi się to zrobić (na pewno łączyłem się sam ze swojego kompa)-albo mam "pomroczność ciemną"
2. Z tego kodu: <?php $fp = fopen("co.txt", "w"); $fw = fwrite($fp, "count=$count"); fclose($fp); ?> 3.Taki błąd: Notice: Undefined variable: count in C:\FoxServ\www\php\count.php on line 3 Za każdą radę bardzo dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 7 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1:
zainstaluj serwer ftp np: "G6 FTP Server" ad2: najprostszy przyklad licznika to chyba: odczytujesz wartosc z pliku: $fp = fopen("co.txt","r"); $count = fread($fp, filesize($fp)); fclose($fp); zwiekszasz wartosc o jeden $count++; i zapisujesz nowa wartosc w miejsce poprzedniej $fp = fopen("co.txt","w"); fwrite($fp, $count) ; fclose($fp); ad3: nie zdefiniowałeś wczesniej zmiennej $count; Undefined variable: count in C:\FoxServ\www\php\count.php on line 3 ![]() -------------------- Kwatery prywatne
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedz.
Tylko to są pliki które kiedyś slicznie działały,a teraz wykazują błędy. Chyba zaczne wszystko od początku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:30 |