![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku witam bo to mój pierwszy post na tym forum i od razu pisze z problemem
Problem 1) mam flashową stronkę ( www.photoRHplus.com )z formularzem (pola formularza nazywają się t11, t12 itd, w którym miejscu powinienem zmienić dane w php?)
dalej (już we flashu) na przycisku "submit" mam wklepane:
jak widać na stronie pisze "oczekiwanie na odpowiedź serwera" i wiadomość nie jest wysyłana (mam wykupione konto na webd.pl więc php jest obsługiwane), co może być jeszcze przyczyną ![]() Problem 2) na stronie znajduje się też formularz html (pod adresem http://www.photorhplus.com/formularz/inc/form.html ) i pytanie jak stworzyć do niego skrypt php który będzie pozwalał na wysyłanie przez ten formularz plików mam coś takiego i nie bardzo radzi sobie z wyłaniem plików i wysyłaniem informacji która odpowiedź była zaznaczona w ankiecie
Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Ten post edytował RHplus 1.12.2006, 21:40:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
łatwo skopiować szablonik flash , gorzej z przerobieniem go
![]() Do rzeczy , masz spory problem , bo z tego co piszesz to sie na niczym nieznasz ![]() do flasha polecam www.flashzone.pl php - zostaw w spokoju MySQL - również Zacznij od kursu htmla ![]() Pozdrawiam Chciałem pomóc . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moja strona i fakt, nie mam zielonego pojęcia o Flashu/php i htmlu dlatego tu napisałem, bo nie potrafię rozwiązać tego problemu i liczę na jakąś radę, jak sobie z tym poradzić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
( pokażę ci wersję skróconą twojego formularza, odwołuje sie tylko do : podaj imię , mail i wpisz teść wiadomości )
Zaczynając od Flasha na przycisku "submit" wstaw w AS to : Zmień te t11, t12 , na normalny opis , tam gdzie ma być imię , wpisz "imie" później "email" i "wiadomosc" . ActionScript : ////////////////////////////////////////////////////////////////// on (release) { if (!imie.length) { jestem_glupi = "Proszę wpisać Imię do jasnej ciasnej ![]() } else if (!Email.length || email.indexOf("@") == -1 || Email.indexOf(".") == -1) { jestem_glupi = "Proszę wpisać prawidłuwy adres e-mail"; } else if (!wiadomosc.length) { jestem_glupi = "Proszę wpisać wiadomość"; } else { loadVariablesNum("plik_z_kodem_php_.php", 0, "POST"); gotoAndPlay(2); //w drugiej klatce możesz zrobić coś w stylu : dzięki za maila . } // no i koniec naszego ifa } ////////////////////////////////////////////////////////// Zrób "dynamic text " i nazwij go "jestem_glupi" ![]() stwórz nowy plik w notatniku nazwij go plik_z_kodem_php.pl a w nim :
To tyle na temat Flash<->php piszene na szybko ........ chyba niema błędów niesprawdzałem . pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:49 |