witam
mam skrypt do edycji danych który nie pokazuje żadnych błędów a mimo to nie działa...
Czy ktoś potrafi mi pomóc??
skrypt służy do edycji rekordów w bazie MySQL
<?php
if(isset($_GET['edit'])){ $zapytanie1 = 'SELECT `towary`.`ID` , `towary`.`TOWARY` , `towary`.`KOD` , `towary`.`CENA` , `d
zialy`.`DZIALY` , `dzialy`.`ID` FROM `towary` , `dzialy` WHERE `towary`.`ID`="'.$_GET['edit'].'" AND `towary`.`ID_DZIALY` = `dzialy`.`ID`';
echo'<form action="pokaz_test1.php" method="post">'; echo'<input type="text" name="ID" value="'.$wiersz['ID'].'">'; echo "<br>wpisz towar <br>"; echo'<input type="text" name="TOWARY" value="'.$wiersz['TOWARY'].'">'; echo "<br>wpisz kod <br>"; echo'<input type="text" name="KOD" value="'.$wiersz['KOD'].'">'; echo "<br>wpisz cenę <br>"; echo'<input type="text" name="CENA" value="'.$wiersz['CENA'].'">'; echo "<br>wybierz dział <br>"; }
$array = array("1" => "dzial budowlany", "farby", "dzial hydrauliczny","dzial metalowy","dzial sanitarny","inne"); echo'<select name="ID_DZIALY">'; foreach($array as $key => $value){
if($key == $dzialy)
{
$select.$key = "SELECTED";
}
echo'<option value='.$key.' "'.$select.$key.'">'.$value.'</option>'; }
echo'<input type="submit" name="edycja" value="edycja">'; echo'<input type="reset" value="wyczyść">'; $ID_DZIALY = $_POST['ID_DZIALY'];
$ID = $_POST['ID'];
$TOWARY = $_POST['TOWARY'];
$KOD = $_POST['KOD'];
$CENA = $_POST['CENA'];
}
if(isset($_POST['edycja'])) {
SET
`towary`.`TOWARY`=" '.$TOWARY.' " ,
`towary`.`KOD`=" '.$KOD.' " ,
`towary`.`CENA`=" '.$CENA.' " ,
`towary`.`ID_DZIALY`=" '.$ID_DZIALY.'
" WHERE `towary`.`ID`=" '.$ID.' "
')) //edycja
{
}
else
{
}
}
?>
inny krypt wyswietla mi wszystkie rekordy a obok kazdego istnieje mozliwosc edycji
<?php
<a href="edit_test1.php?edit='.$wiersz['ID'].'">edytuj</a>
?>
i kasowania (kasowanie działa). po kliknieciu na edycje wyswietla mi sie takie cos

prosze zauwazyc ze ID w formularzu jest inne niz powinno byc...
a po wpisaniu nowych danych takie cos:

co można na to poradzić ... proszę o wszelkie sugestie

! bede regularnie poprawiał skrypt i dzielił sie uwagami...