![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem ![]() Obsługa type radio na tablicy. Problem powstaje gdy w tablicy index podaje w zmiennej. Na formularzu ładnie radio sie zmieniają lecz po przesłaniu tablica jest pusta. Wybory z radio nie zapisują się. Niestety nigdy nie wiem ile będzie pytań, pobierane są one do tablicy tabpyt i potem w pętli wyświetlam je i chcę uzyskać odpowiedzi za pmocą radio. oto kawałek kodu. Tablica tabodp1 na wejsciu ma wszystkie pola wypełnione " " i ilością elementów jest równa tabpyt. Nie daje znaczników [php][/php] bo na podglądzie strasznie dziwnie pokazał ten kod ![]() for ($all=0; $all<count($tabpyt); $all++) { $nr=$all+1; echo "<div align=center><font color=#000000>"; echo "<table border=1 cellpadding=5>"; echo "<tr><td rowspan=2 width=100>".$kom1.$nr."</td><td width=800>"; if($k_jezyk=="0") echo $tabpyt[$all][3]."</td></tr>"; else echo $tabpyt[$all][4]."</td></tr>"; echo "<td align=center><input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[\"$all\"] value=0 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="0") echo checked; echo ">Tak";ss(5); echo "<input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[\"$all\"] value=1 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="1") echo checked; echo ">Nie";ss(5); echo "<input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[\"$all\"] value=2 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="2") echo checked; echo ">Nie wiem</td></tr></table>"; } Z góry dziękuje za pomoc ![]() P.S. Dziękuje za poniższe wyedytowanie ![]() Ten post edytował Bartek_z 1.12.2006, 14:46:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Mayger 1.12.2006, 14:34:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukałem i już wiem
![]() Tak wygląda teraz poprawnie działający kod z obsługą radio na tablicach. Może to służyć do pobrania pierwszych ustawień, wtedy tablica obsługująca radio na wejsciu ma wartości "" a gdy wejdziemy tu z tablicą wypełnioną 0 1 lub 2 to automatycznie odznaczą sie dane radio. Pozdrawiam Kod for ($all=0; $all<count($tabpyt); $all++) {
$nr=$all+1; echo "<div align=center><font color=#000000>"; echo "<table border=1 cellpadding=5>"; echo "<tr><td rowspan=2 width=100>".$kom1.$nr."</td><td width=800>"; if($k_jezyk=="0") echo $tabpyt[$all][3]."</td></tr>"; else echo $tabpyt[$all][4]."</td></tr>"; echo "<td align=center><input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[$all] value=0 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="0") echo(' checked=\"checked\" '); echo ">Tak";ss(5); echo "<input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[$all] value=1 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="1") echo(' checked=\"checked\" '); echo ">Nie";ss(5); echo "<input style=width:20px type=Radio name=tabodp1[$all] value=2 Size=9"; if ($tabodp1[$all]=="2") echo(' checked=\"checked\" '); echo ">Nie wiem</td></tr></table>"; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:33 |