![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem laikiem jeśli chodzi o javascript a zależy mi na malutkim skrypcie który po wybraniu z listy selekt wyświetli mi tekst w polu imput formularza. Będę wdzięczny za pomoc i liczę na waszą przychylność.
Byłbym wdzięczny gdyby ten skrypt był oparty na funkcjach, natomiast odwołania po id getElementById" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Z górę dziękuję i pozdrawiam ![]() Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Ten post edytował Bogdan 1.12.2006, 15:31:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Batman
Wielkie dzięki Cytat <script language="javascript"> function show() { var lista = document.getElementById("lista"); if (lista.selectedIndex && lista.selectedIndex!=-1) alert(lista.selectedIndex); else alert("nic nie wcisnieto"); } </script> <select id="lista" multiple="1"> <option value="1">1</option> <option value="2">2</option> <option value="3">3</option> </select> <input type="button" onclick="show();" /> Ale jest problem, ponieważ skrypt nie potrafi sobie pobrać z bazy i chodzi mi o to aby pobrać jednocześnie do skryptu i do selekt. W tedy w momencie wybierania selekt będzie się pojawiać w polu input. poniżej kod php który już mam
Będę wdzięczny za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Nie do końca rozumiem, co ma pobrać z bazy i gdzie wstawić. Sądzę, że problem może leżeć po stronie zapytania SQL. Zamiast gruop by wstaw order by, pewnie o to chodziło (chyba, że chcesz grupować po tym polu).
W jaki sposób objawia się "nie działanie"? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Trochę błędów masz w kodzie.
- Znacznik style nie powinien być w <form>, co więcej - nie powinien być w <body> - Niektóre elementy formularza nie znajdują się z <form> - Znaczniki <script> powinny być w jednym miejscu, najlepiej razem w jedym znaczniku (nie jest to wymagane, ale brzydko wygląda ![]() - atrybuty powinny być w " - znacznik <form> nie powinien mieć / na końcu - nie onload, lecz document.onload Popraw te błędy, to powinno zadziałać. Ten post edytował batman 1.12.2006, 23:14:48 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Już poprawiłem i zmieniłem Twój skrypt, ale pojawił sie inny problem.
Co zrobić aby w polu input zamiast 1, 2, 3 pojawiało się 1a, 2a, 3a ![]()
Dzięki i pozdrawiam Ten post edytował Bogdan 1.12.2006, 23:54:06 |
|
|
![]()
|
|
By zadziałało musisz zamiast:
Kod var g = document.forms["upload"].galeria.value; wstawić: Kod var g = document.forms["upload"].lista.value; galeria jest nazwą (name) select-a, a potrzebujesz użyć id. Tak na marginesie. Twój kod JS generuje błąd: "document.getElementById("galeria" + i) has no properties" Dzieje się tak dlatego, ponieważ nie masz elementu galeria3 w dokumencie. Możesz dodać ten element lub w pętli for zamienić "<=3" na "<3" (funkcja onload). EDIT Kod document.getElementById("opisselekt").value = g + "a";
Ten post edytował batman 1.12.2006, 23:57:27 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Batman
Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może ktoś mi też pomoże bo mam bardzo podobnym problem ale js to dla mnie "terra incognita"
![]() POtrzebuje po wybraniu z selecta wstawić od razu jego wartość do zmiennej sesyjnej. Oczywiście przed przesłaniem formularza. Dane do wyboru są brane z tablicy wcześniej wypełnionej. Z góry dziękuje za pomoc. Bartek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Też skorzystałem z porady po drobnej przeróbce na cennik z wyświetlaniem ceny netto i brutto w osobnych kolumnach. Ale mam pytanie czy można tak to przerobić żeby wartości były wyświetlane na środku oraz pogrubione ? No i żeby po mnożeniu były tylko 2 cyfry po przecinku. ![]() Ten post edytował cmos-pl 11.01.2008, 17:11:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:04 |