![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem nowy na tym forum wiec witam wszytkich po raz pierwszy. Mam prosbe, chcialbym sie dowiedziec na co nalezy zwrocic szczegolna uwage, podczas tworzenia systemu zarzadzania blogami. Na co pozwolic uzytkownikowi, a czego zabronic i o czym trzeba pamietac. Np. napewno nie mozna dopuscic aby wklepal swoj kod php. co z obrazkami, linkami, wypunktowaniem, boldowaniem itd. czy uzywac do tego edytora typu WYSING np FCKeditor (z podstawowymi funkcjami) Chcę to zrobic na serwerze z obslugo php i MySql Głównie chodzi mi o bezpieczeństwo. Dziekuje i pozdrawiam, Marcel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zablokuj upload plików innych niz obrazki - żeby nie wyświetlili źródła kodu.
Zablokuj niektóre znaki - żeby kod Ci sie nie wywrócił Właściwie to wszystko. Tylko nie zapomnić monitorowac systemu aby wcześnie zapobieć jakiejś luce |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jezeli ktos ma wyłaczona obsluge javascript, to zamiast fceditora wyswietli mu sie zwykle textarea. Dla mnie to bardzo nieestetyczne, dlatego zamiast edytorow wysiwyg preferuje zwykle bbcode
Ten post edytował Dandelion 30.11.2006, 19:06:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:32 |