![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiscie lubie gdy gdy wchodzac na forum widze ile mam do przeczytania postow. Nie musze wtedy przewijac strony do dolu w celu wiadomym.
Mozna by dodac w zwiazku z tym do index.php : pomiedzy: [php:1:88947194c4]<?php // // End session management // ?>[/php:1:88947194c4] a [php:1:88947194c4]<?php $viewcat = ... ?>[/php:1:88947194c4] wpisac: [php:1:88947194c4]<?php if( $userdata['session_logged_in'] ) { $sql = "SELECT COUNT(post_id) as total FROM " . POSTS_TABLE . " WHERE post_time >= " . $userdata['user_lastvisit']; $result = $db->sql_query($sql); if( $result ) { $row = $db->sql_fetchrow($result); $lang['Search_new'] = $lang['Search_new'] . " [" . $row['total'] . "]"; } } ?>[/php:1:88947194c4] -------------------- pozd.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu za tekstem "Zobacz posty od ostatniej wizyty" dodać nawias z liczbą?
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja już to mówiłem z miesiąc temu...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Może po prostu za tekstem "Zobacz posty od ostatniej wizyty" dodać nawias z liczbą?
no wlasnie to robi ten kodzik... -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh.. a ja nadal cicho marze o dodatku ktory bedzie mowil od ktorej strony w wielostronnicowym watku zaczynaja sie nowe wiadomosci...
-------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to już jest (poniekąd)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczba posotow do przeczytania jest juz dostepna.
Thx rachwal za kod. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałoby się to usprawnić, żeby po przeczytaniu wszystkich postów liczba schodziła do zera, bo teraz mam przeczytane wszystkie a liczba jest 48.
Ale i tak mi się już podoba :-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat [...] wtedy automagicznie przeniesie nas do najstarszego nieprzeczytanego posta.
co to podkreslenia to -- ![]() poza tym przenosi nas do najmlodszego posta czyli ostatniego. Cytat Przydałoby się to usprawnić, żeby po przeczytaniu wszystkich postów liczba schodziła do zera, bo teraz mam przeczytane wszystkie a liczba jest 48.
dlatego, ze jest to liczba postow od ostatniej wizyty (user_lastvisit). jesli ktos usprawni to moze sie pochwalic -- wzbogaci sie moje priv forum takze 8) -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poza tym przenosi nas do najmlodszego posta czyli ostatniego.
Być może nazwa na to wskazuje, lecz tak nie jest. Przenosi nas do ostatniego nieprzeczytanego posta w danym wątku, a dokładniej do pierwszego nowego posta (w danym temacie) od ostatniej wizyty. To o czym piszesz robi link przy nicku ostatnio postującego (Zobacz ostatni post). |
|
|
![]()
|
|
Cytat To o czym piszesz robi link przy nicku ostatnio postującego (Zobacz ostatni post).
ano tak... nie ten prostokat i nie ta strzaleczka. sorry. -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do tego modu.. moja opinia: beznadzieja - nie bede z tego kozystal bo nie jest intuicyjne jak dla mnie :wink:
pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat co do tego modu.. moja opinia: beznadzieja - nie bede z tego kozystal bo nie jest intuicyjne jak dla mnie :wink:
sorry ale najwyrazniej cos z Twoja intuicja jest nie tak. poza tym kozystac bedziesz mimo woli. ![]() -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli można wtrącić swoje 3 grosze, to IMHO przydałby się ficzer, że po wylogowaniu nie odznaczają się nowe ale nie przeczytane w tej sesji wiadomości. Jak już się ktoś zaloguje to albo przeczyta wszystkie nowe albo mu się po wylogowaniu część straci. Można wprawdzie patrzeć po czasach, ale to trochę niewygodne.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jeżeli można wtrącić swoje 3 grosze, to IMHO przydałby się ficzer, że po wylogowaniu nie odznaczają się nowe ale nie przeczytane w tej sesji wiadomości. Jak już się ktoś zaloguje to albo przeczyta wszystkie nowe albo mu się po wylogowaniu część straci. Można wprawdzie patrzeć po czasach, ale to trochę niewygodne.
Ja też jestem za!!! Widzę to tak: wiadomości oznaczają się jako przeczytane przy ich czytaniu lub po kliknięciu przycisku/linka - czyli tak jak teraz. A nie że samo się "przeczytuje" :-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby jeszcze byl link "tego tematu mam po uszy, zawsze pokazuj jako przeczytany" to mozna byj myslec o siodmym niebie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi sie tu nie zgadza, w linku na stronie głównej mam nieprzeczytanych wiadomości [43], a po kliknięciu w niego pisze, że znalazł 20.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Coś mi sie tu nie zgadza, w linku na stronie głównej mam nieprzeczytanych wiadomości [43], a po kliknięciu w niego pisze, że znalazł 20.
znalazl 20 topicow w ktorych sa 43 posty... -------------------- pozd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:20 |