![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie,
pomóżcie rozwiązać problem. Robię sobie chat i nie chcę korzystać z gotowych wzorców. Taka przerośnięta ambicja. Chciałbym aby po wpisaniu tekstu nie trzeba bylo brać za myszkę i wciskać Submita a wciskać Enter. Gdybyście mi pomogli napisać funkcję, bo wszystkie moje nie działają. Oto mój formularz po kliknięciu na Submit wywołuję: Kod if (isset($_POST['wysylka'])) {
if (ltrim($_POST['tekst'])) { // zapisz do pliku $f=fopen($nazwa_pliku,"x+"); $dane = file($nazwa_pliku); flock($f,2); fwrite($f, "$user".$_POST['tekst']."<br>"); foreach($dane as $linia) fwrite ($f,$linia); flock($f,3); fclose($f); } } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj zamiast pola <textarea> zwykły <input> na tekst tylko daj mu większy wymiar. Powinno zadziałać wysyłanie enterem.
Poza tym nie wiem czy to dobry pomysł pisać chat w php, do chatów raczej jakiś aplet Javy. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:44 |