![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zauważyłem na wielu stronkach (których teraz nie moge znalezc:/ ) cos takeigo ze po najechaniu na jakies pole wyswietla sie paleta klolorów, i po kliknieciu na dowolny kolor, jego kod wyswietla sie obok w polu INPUT. Teraz bardzo by mi to się przydalo, wiec zwracam sie do was z prosba i podanie jakis linków (moga byc nawet przyklady na innych stronach), lub gotowe skrypty. Pozdrawiam, 3miel --- EDIT --- znalazlem coś mniejwiecej podobnego: http://js.webhelp.pl/js/prz.php?id=../prz/...olorpicker.html tylko ze niestety tam trzeb kliknac w przycisk zeby sei pokazala paleta, a ja chce zeby po najechaniu si epojawila i po wybraniu koloru znikala. Ten post edytował 3miel 29.11.2006, 18:10:02 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jaka funkcja jest wywolywana 'onclick' i wstaw ja do 'onmouseover' a zamykanie palety do 'onmouseout' lub zrob to w inny sposob.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos tak próbuje z tym zrobić, ale nie umiem zrobic zeby sie chowalo jak sie wybeirze kolor:/
A pozatym nie wiem jak zrobic, zeby ten div z kolororami wyswietlal sie obok, anie pod spodem... Jezeli ktos potrafi to bylbym wdzieczny gdyby mi pomogł, lub podaj inne skrypty tego typu --------EDIT----------------- Mam pomysł zeby zrobić to samemu, tylko znowu komplikacje... mam kilka pytan (nie chce zakladac nowego topicu, wiec pisze tutaj) Jak zrobic: -pokazywal sie div zaraz przy myszce, po kliknieciu na inny div. -po wybraniu koloru ten div ktorego sie kliklo przybral by taki kolor, i inne elementy (do podglądu) -po wybraniu kolory by ten div znikal -kolory do palety moge ustawic recznie. Ten post edytował 3miel 30.11.2006, 18:08:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze to Ci pomoze...
jakis czas temu robilem cos podobnego w jednym ze swoich projektow wykorzystalem do tego celu gotowy skrypt JS (ColorPicker2.js) znaleziony gdzies na necie tu masz link ColorPicker2.js natomiast w linku przy ktorym ma sie wyswietlac owa paleta wstawiasz cos w tym stylu:
mam nadzieje ze choc troche Ci to pomoze ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czemu, ale nie chce dzialać:/
Skopiowalem twoj kod, dodalem linka do pliku JS i nic: Script error. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli chodzi o link sproboj tego:
natomiast co do samego skryptu: zapisz go sobie do tego folderu w ktorym jest plik w ktorym wstawiasz powyzszy link i w sekcji head umiesc cos takiego: zajrzyj tez tutaj: link pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Działa jak należy:)
Tylko chciałbym to troche przerobic. Jak zobić, żeby zmianial sie kolor diva lub tekst w środku po wybraniu koloru? znalazlem taki element w skrypcie: Kod document.getElementById(this.divName).innerHTML = this.contents; który jest odpowiedzialny za wyświetlanie wybranego kodu w INPUT, i dodałem niżej taka liniję: Kod document.getElementById(this.divName+'tekst').style.color=this.contents; ale niestety nie działa:( Możecie mi z tym pomóc? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 19:59 |