![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee tam niewiem czy zobaczyliście nową maszynę niejaką morską małpe!
To jest dopiero fajny kombajn. BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozille niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozilli. a teraz seamonkey skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje ![]() Ten post edytował Wykrywacz 29.11.2006, 09:23:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozzile niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozzili. a teraz seamonke skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje ). Z prostej przyczyny -- przegladarka internetowa (www) ma byc tylko przegladarka. Po co komus dodatkowe opcje gdy ich nie uzywa, lub ma inny soft do ich obslugi. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałe jest dla mnie po prostu dlaczego w takim razie mozilla puściła firefoxa? Skoro miałą już przeglądarke to po co zrobiła 2 skoro obydwie są dobre. swoją drogą i mozille i seamonkey można zainstalować jako samą przeglądarę. Nie rozumiem po prostu dlaczego nie zrobili firefox'a i dodatkowo całą reszte bajerów. a skoro firefox miałby być słabszy od mozzili/seamonkey to po co go robili? Bo prędkościami to wydaje mi się że seymonkey jest szybsze niż w tej chwili firefox2. Ale to moje subiektywne wrażenie.
Ten post edytował Wykrywacz 29.11.2006, 09:23:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
3 posty wydzielilem z opery, gdyz nie maja z topiciem zadnego związku.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jestem za Firefoxem....
|
|
|
![]()
|
|
Wszyscy się z tego bardzo cieszymy, a może byś tak uzasadnił?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś używałem Mozilli. Potem już nie pamiętam dlaczego przeniosłem się na FF. Jest prostsza w użyciu, niektóre funkcje nawet bardziej mi odpowiadają niż wcześniej w Mozilli. I niczego z Mozilli mi nie brakuje. W sumie jak teraz na to patrze to aż sam się sobie dziwie, bo źródła FF ważą 35mB, podczas gdy Mozilli 30mB... Ale jakoś mimo tego jest szybsza - może to większe wsparcie dla różnych locale. Poza tym jest zintegrowana z Gtk, podczas gdy Mozilla miała własny system wyświetlania, który co prawda był ładny ale mi się źle komponował z resztą aplikacjii.
Aha - już mi się przypomniało co mi się nie podobało w Mozilli -> po skompilowaniu nie za bardzo działały mi preferencje. Za każdym razem jak chciałem dokonać najmniejszej zmiany musiałem ustawiać wszystkie opcje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hyh o ile dobrze pamiętam, to ff to drugi projekt oparty na mozilli tworzony przez odrębną grupę programistów, a powstał dlatego, że moziilla zrezygnowała z dalszego rozwijania przeglądarki, więc chłopaki stworzyli własny projekt, a potem zgłosili sie ochotnicy do rozwijania mozilli, autorzy jej sie zgodzili, ale jak widać ta kilku(nasto?) miesięczna przerwa sporowdowała, że wielu ludzi pzeszło na ff i tak już zostało..
|
|
|
![]()
|
|
Wlaśnie apropo Mozilli w niedziele zainstalowałem sobie winde serverową 2003 enterprisa. Ale do rzeczy, I mozilla i seamonkey czyli następca zaczeło wyświetlać mi jakieś badziewnie wyglądające menu. Może to kwestia systemu operacyjnego, ale wyglądało to strasznie dziwnie, w mozilli ikonki zupełnie inaczej wyglądały ba rozjeżdzały się!, w semonkey dalej wyglądały badziewnie (zupełnie inaczej niż na normalnej windzie) ale się przynajmniej nie rozjeżdzały. A FF działa dobrze... i co tu począć przecież Opery nie zainstaluje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 18:55 |