![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Jest to mój piwerszy post i tak samo jestem początkujący jak mój staż na tym forum
![]() Postanowiłem stworzyć kolejną wersję swojej strony w php, dotychczas był to CMS, postanowiłem zrobic od podstaw wszystko. Na razie do newsó używać będe CuteNews ![]() ![]() Prosze o pomoc. Ten post edytował widex 28.11.2006, 19:49:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
strona nie moze miec dwoch kodowan; polska strona winna miec kodowanie ISO-8859-2 lub UTF-8.
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przekonwetuj strone do iso-2 i nie uzywaj windowsowego notatnika! :]
ewentualnie mozesz uzyc funkcji do kontroli wyjscia, przechwycic kod, ktory wysyla do przegladarki CuteNews i uzyc jakiejs funkcji w php co zmienia kodowanie tekstu (strtr" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - tu w notatkach userow masz takie funkcje) Ten post edytował dtb 28.11.2006, 21:15:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się zrobić coś takiego, że w functions.inc.php mam tabele co znaczy co czyli litera w ISo i litera polska np ą po prostu odwróciłem kolejność i mam polskie litery
Nad ISO się zastanawiam, ponieważ mam dużą częśc w Windows, i konwersja zajmie trochę, może grzegżółka czy coś takiego, bardzo dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 16:58 |