![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam stronę językową, zrobioną w taki sposób: index.php
langman.php
setlang.php
Pytanie, jak dodać do tego wszystkiego ciacho, żeby system wysyłał ciacho i potem pobierał z niego informacje i języku danego odzwiedzającego? Przy pierwszym wejściu na stronę pojawia się taki komunikat:
Pozdrawiam A. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprostu tam gdzie dajesz sesje tam daj ciacho, a co do tego to daj tam isset albo @przed zmienna, choc lepiej to pierwsze
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic mi to nie dało. Próbowałem już w ten sposób:
Wywala coś takiego
Hmm. Ale jak zrobić to poprzez isset? Próbowałem na setki, nieudanych, sposobów. Isset ma być w pliku index.php czy setlang.php? Ehh coś mi nie idzie:( Ten post edytował pedro84 28.11.2006, 14:42:58 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz to umieścić przed wysyłaniem jakiegokolwiek headera lub treści strony.
Patrz w forum (szukaj) "headers already sent" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Źle to ująłem. Teraz nie ma już tego błędu. Jest ok. Ale:
1. ciacho sie nie zapisuje 2. ew. ciacho się zapisuje, ale po wygaśnięciu sesji nie działa Metodą dedukcji doszedłem, do takich wniosków. Skoro plik setlang php odpowiada za zmianę /wybór języków to perzywybraniu zmianie, powinien on wysyłać ciacho. Potem sprawdzać isset'em, jeśli cioacho jest - pobierz z niego lang, jeśli nie ma? wyślij. Tylko do tego umiejętności brak:( Pop[rawcie mnie jeśli się mylę:)
Zmodyfikowałem plik setlang.php w taki sposób. Ciasteczko się wysyła, problem teraz mam z tym, aby po wejściu na stronę, został załadowany język zawarty w tym ciachu. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 18:28 |