![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, który najpierw robi upload pliku, a później zmniejsza go i nadpisuje. Coś niestety nie działa:
ostatnia linijka służyła do sprawdzenia jakie są wartości nowych rozmiarów pliku. Niestety wygląda na to, że te zmienne nie mają żadnych wartości, bo nic się nie wyświetla. Dodam, nie wyświetla się żaden błąd. Skrypt przechodzi bez problemu, ale plik na serwerze się nie pojawia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od końca:
te zmienne nie są widoczne poza ciałem funkcji! po co w ogóle ta funkcja skoro chowasz ją za tyloma IF-ami. Trochę bez sensu. Dwa razy sprawdzasz typ pliku. Czy sprawdziłeś czy ta funkcja w ogóle się wykonuje? Jeśli tak to jakie warunki są spełnione w tej funkcji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki jarrod za dawkę logicznego myślenia. Okazuje się że skrypt działa. Wczoraj byłem zbyt już zmęczony żeby zaóważyć błąd. Na końcu skryptu dałem skrypt javy, który miał mnie przenosić do nowo utworzonego pliku. Tam po prostu podawałem złą ścieżkę i wyświetlało, że brak pliku, mimo że plik tam jest.
Co do zmiennych, to faktycznie są widoczne tylko wewnątrz mojej funkcji (tu brak wyedukowania się kłania). Mam jednak pytanie - ja najpierw ładuję plik na serwer, a później dopiero zmniejszam, czy nie dałoby się pominąć uploadu, tzn zrobić zaczep do pliku przekazanego przez formularz, zmniejszyć go i dopiero wtedy zapisać na serwer? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:45 |