![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę o ocenę wykonania serwisu http://www.przebudzenie.net - to strona magazynu internetowego "Przebudzenie". Szczególnie zależy mi na ocenie grafiki i użyteczności. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem szczerze, od strony grafiki daje 10/10, takie strony mi się podobają
![]() Kod img src="gfx/i/ss.gif" width="11" height="11" alt="" Chyba nie musze tłumaczyć ? No ale ogolnie stronka 9,5/10 PS: To 0,5 pkt odjąłem za tematyke która mi sie nie podoba specialnie ;pp Edit: Czy mi się wydaje, czy ten css jest pierwszym, który widze tak dziwnie napisany.... ? Ten post edytował Fusin 26.11.2006, 15:06:34 -------------------- Ubuntu 6.10
$Kobieta zmienną jest ;) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie też ładna, nic dodać nic ująć
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba mi się. Ciekawie stronka zmontowana. Tematyka też ciekawa
![]() Małe uwagi: 1. Nie przechodzi validacji W3C 2. Łamie prawa autorskie(brak informacji o autorze ikonek fam fam fam) 3. Dlaczego w podziale na strony atywujesz link do pierwszej strony gdy użytkownik jest na pierwszej stronie. Poza tym po co umieszczać ten link skoro jest i tak tylko jedna strona ;]. 4. Kod wyszukiwarki całkowicie niepoprawny(ale nie jestem pewny czy to nie sprawka google ;]) 5. Kod lekko dziwny. Przesadzasz z ilością zagniezdżanych divow Przyklad:
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fusin,
Cytat Chyba nie musze tłumaczyć ? Poproszę jednak o wytłumaczenie - nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. ![]() Cytat Edit: Czy mi się wydaje, czy ten css jest pierwszym, który widze tak dziwnie napisany.... ? Kod CSS (jak i JavaScript) jest skompresowany, żeby się szybciej wczytywał - oszczędziłem w ten sposób ok. 20 KB. ![]() enigma, Cytat 2 błędy podczas walidacji Ups, wcześniej tego nie zauważyłem - już usunąłem błędy. ![]() SHiP, Cytat 1. Nie przechodzi validacji W3C Poprawiłem, już jest ok. ![]() Cytat 2. Łamie prawa autorskie(brak informacji o autorze ikonek fam fam fam) Dzięki za uwagę - nie byłem pewien, czy trzeba umieścić info o pochodzeniu tych ikonek. Na pewno to zrobię.update: już (http://www.przebudzenie.net/o-serwisie/) ![]() Cytat 3. Dlaczego w podziale na strony atywujesz link do pierwszej strony gdy użytkownik jest na pierwszej stronie. Poza tym po co umieszczać ten link skoro jest i tak tylko jedna strona ;]. Lenistwo - z czasem ilość artykułów się zwiększy, więc już to będzie raczej więcej niż jedna strona. ![]() ![]() Cytat 4. Kod wyszukiwarki całkowicie niepoprawny(ale nie jestem pewny czy to nie sprawka google ;]) To kod Google Custom Search Engine - zmodyfikowałem go nieco (chyba jest to legalne ![]() Cytat 5. Kod lekko dziwny. Przesadzasz z ilością zagniezdżanych divow Wiem, choć bardzo się starałem tego unikać. Jednak w podanym przez Ciebie przypadku taki zabieg jest konieczny. Reszta kodu jest już ładniejsza. ![]() Dzięki za opinie. ![]() Ten post edytował Nazcain 26.11.2006, 18:36:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, czemu alt jest puste ? Do czegoś w końcu sluży co nie ? Wpisz tam jakis alternatywny tekst
![]() -------------------- Ubuntu 6.10
$Kobieta zmienną jest ;) |
|
|
![]()
|
|
Cytat Hmm, czemu alt jest puste ? Do czegoś w końcu sluży co nie ? Wpisz tam jakis alternatywny tekst Ta grafika nie niesie ze sobą żadnego znaczenia, zatem alternatywny tekst nie jest wymagany. Powiem więcej - gdybym do każdego obrazka miał dopisywać alternatywny tekst, to marnowałbym czas na rzeczy mało ważne. ![]() ![]() Ten post edytował Nazcain 26.11.2006, 20:39:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, czemu alt jest puste ? Do czegoś w końcu sluży co nie ? Wpisz tam jakis alternatywny tekst ![]() Parametru alt uzywa sie do przedstawiania napisow znajdujących sie na obrazku. Dla innych plikow graficznych(tj. nie zawierających napisów) powinien zostac pusty. Tak wiec jeśli mamy np. obrazek z kotem to w alt nie wpisujemy "KOT" bo na obrazku takiego napisu nie ma... -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parametru alt uzywa sie do przedstawiania napisow znajdujących sie na obrazku. Dla innych plikow graficznych(tj. nie zawierających napisów) powinien zostac pusty. Tak wiec jeśli mamy np. obrazek z kotem to w alt nie wpisujemy "KOT" bo na obrazku takiego napisu nie ma... Cóż to za herezje? rany rany! http://www.w3.org/TR/html4/struct/objects.html#adef-alt Tekst alternatywny to tekst alternatywny. Jeżeli na stronie wrzucę zdjęcie z wakacji, to tekstem alternatywnym będzie np. "Ja z bratem na wakacjach w Honolulu". I wcale to nie znaczy, że na zdjęciu będzie taki napis. Co do pustych alt-tekstów. W3C zaleca pisanie pustych jeżeli obrazek jest np. dekoracyjny, a nie znaczący dla treści. Ja z kolei staram się takie obrazki umieszczać za pomocą background-image w CSS. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Strona ladna, nawet bardzo. Co mi sie nie podoba: 1. podkreslenia linkow w menu - skoro podswietla sie tlo, podkreslenie jest IMHO zbedne. 2. To samo w boksie "Na forum". 3. zaokraglenie rogu w glownym bloku tekstu oraz na gorze, gdzie sa ikonki strona glowna, zarejestruj - zaokraglenia sa eliptyczne. 4. ikonki powinny byc podpisane. w zyciu bym nie pomyslal, ze te dwie kulki (ikonka osoby) to rejestracja. Ocena 10 - /10 (za brak podpisow). Gratuluje i pozdrawiam. Adrian Ten post edytował Prph 27.11.2006, 12:42:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba się mi bardzo
![]() ![]() 10/10 - w pełni zasłużone -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Stafford Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... jak dlamnie strona jest super podoba mi sie wszytsko 10/10 a nawet 100/100 , autor strony przemyslal wszytstko dla mnie bomba , tylko niewiem czemu na tym forum znajdzie sie zawsze ktos kto napisze ze niewpsiales do alt nic , hmm po co to pytanie wogole
![]() .Na moje oko jest wszystko ok dlaczego zawsze ktos cos musi wymysles , pewnei jak nie alt to bylo by cos innego , niebojmy sie uzywac prostego slowa perefekcja , jak dla mnie strona jest super , kolory,kod wszystko jest ok ![]() i jeda mi sie tylko mysl nasuwa , ze to chyba ta polska metalnosc tak nam robi zglowami..................... pozalilem sie , dziekuje ![]() do autora strony , naprawde swietna robota , nisluchaj ludzi , rob co sluszne ... Ten post edytował toni22 28.11.2006, 03:20:18 -------------------- Brak piwa == brak poprawnie napisanych skryptów
|
|
|
![]()
|
|
Naprawdę dzięki za opinie.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba przyznać, strona robi wrażenie.
Wszystko przemyślane i dopięte na ostatni guzik. Szkoda, że forum nie pasuje do całości. Jedyne, co mnie osobiście nie przypadło do gustu to ten ptak w menu. Tak jakoś nie ładnie wygląda. Gratulacje! Ten post edytował ziom 30.11.2006, 13:16:25 -------------------- biuro rachunkowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko niewiem czemu na tym forum znajdzie sie zawsze ktos kto napisze ze niewpsiales do alt nic , hmm po co to pytanie wogole ![]() A co wolisz uslyszec? strona idealna 100/100? czy moze 10/10, ale popraw takie pierdoly, jak alt? To chyba dobrze, jak ktos zwraca uwage na takie rzeczy. Wez pod uwage, ze wiele osob wypowiadajacych sie na forum to profesjonalisci, a dla takich licza sie takze pierdoly. Ale to tylko wtracenie, bo zrobi sie offtop. Pozdrawiam, adrian. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Bardzo dobry design. Czytelny, dopracowany, ładnie zgrany. (Forum zostawmy bez komentarza
![]() Dobrze dopracowany wygla artykułów, bardzo ładne menu, ładna strona główna. Nie podobają mi się natomiast: - wygląd linków w menu z lewej strony onfocus - zarówno pojawiający się pomarańcz, jak i zielony wglądają nieco nienaturalnie (szczególnie na linkach bez bolda) No i zupełnie niepotrzebne podkreślanie. - wygląd jednego newsa - jakoś nie pasuje mi do całości - listing artykułów ( http://www.przebudzenie.net/przeglad-artykulow/ ) - znowu - poniżej świetnego nagłówka z wyszukiwarką i kategoriami pojawia się listing nie pasujący do całości. ocena bdb ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:28 |