![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Czy zna ktoś skrypt, który uruchamia się po losowej liczbie wyświetleń (najlepiej ok. 10) Chodzi o to, żę chcę na swojej stronie 1 raz na około 10 wyświetleń odpalać reklamę w IFRAME. Oczywiście bez problemu mogę zrobić IFRAME dla każdego, ale jak zrobić aby wyświetlała się tylko raz na około 10 wyświetleń. Proszę o pomoc. Ten post edytował majestiq 26.11.2006, 19:54:34 -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
uzyc rand" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za skrypt, ale coś mi nie działa.
Zrobiłem tak: <?php $rand = rand(0, 9); if(!$rand){ <iframe align="top" width="100" height="100" frameborder="0" hspace="0" vspace="0" name="name" src="http://www.example.com></iframe> } ?> Pozatym, że nie wyświetla strony docelowej, to blokuje całą zawartość strony na której się znajduje (nic się na niej nie pojawia) Może ktoś spróbuje to jakoś zmodyfikować, żeby działało ? PS. Może między { } nie może być IFRAME ? Oczywiście jak daje zamiast IFRAME między nawiasami funkcje ECHO to wszystko działa tak jak powinno. Jak zrobić żeby zamiast ECHO odpalał się IFRAME ![]() Może zrobić 2 strone z tym właśnie IFRAME (odpalany za każdym razem na tej stronie) a w nawiasach podać linka do niej ? Chyba brzmi sensownie ![]() Jako, że nie jestem zbyt dobry jeśli chodzi o php jakiej funkcji użyć aby odpalić inną stronkę w tym kodzie php (między nawiasami { } ) ? To chyba coś w stylu open(location) czy jakoś tak. Proszę o ten prościutki kodzik ![]() Dzięki z góry -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli chcesz dolaczyc tam inny plik to poczytaj o include(); Ten post edytował mihaup 26.11.2006, 17:28:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
majestiq:
1. Prosze poprawic tytul, jest niezgodny z regulaminem 2. Prosze uzywac bbcode -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie
![]() Pomogłeś mi ![]() -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 07:52 |