![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Znalazłem taki kod, ...
Kod <? $urodziny = mktime(date("H"), date("i"), date("s"), date("m"), date("d"), date("Y")) - mktime(0,0,0,11,04,2006); print "Mam już <b>".floor($urodziny/(60*60*24))."</b> dni."; ?> ... który zlicza dni od podanej daty. Jak go przerobić, aby pokazywał nie tylko dni, ale i miesiące i lata? -------------------- "Po to gromadzimy, abyśmy mieli co rozdawać" Stefan kard. Wyszyński (1901 - 1981)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dolaczam sie do prosby
![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przy czym nie jestem pewien poprawności tego kodu, zaraz podam lepszą wersję, bo ta szwankuje ;] Lepsza wersja:
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak zrobic w zwyklym odliczaniu do daty aby jak skonczy odliczac nie liczyl dalej i pokazywal pozostalo dni -1 godzin -1 sekund -1 tylko pokazal same zera i tekst zakonczono
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No takie odliczanie to byś musiał odejmować od daty tej w przyszłości powiedzmy $datateraz z powyższego przykładu. I zrobić warunek if ($dataprzyszłość =< $datateraz ) { echo 'odliczanie skończone, pozostało 0000-00-00 00:00:00'; } else { echo $czaspozostaly; }
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak zrobi aby pokazalo istniejemy iles lat, iles miesiecy, iles dni, iles godzin , iles sekund ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zrobić, żeby wyświetlało: x lat, x miesięcy, x godzin, x minut, np.: Zyję już x lat, x miesięcy itd. I Drugie pytanie, czy dałoby radę zrobić, by sekundy wyświetlane były tak jak np w zegarku?
Ten post edytował Tuomi 14.02.2013, 01:23:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:54 |