![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę w kodzie typu
Wyciąć wszystko oprócz zawartości pomiędzy [] Stosuje do tego preg_replace jednak takie coś:
Za bardzo działać nie chce (wywala zupełnie coś innego niż powinno) - wie ktoś może czemu? Ten post edytował Ziels 25.11.2006, 19:36:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwolę sobie na użycie funkcji ereg_replace
![]()
Przyjąłem, że w nawiasie kwadratowym są znaki alfanumeryczne, jeśli mogą być również inne, to należy to odrobinę zmodyfikować. Ten post edytował JaRoPHP 25.11.2006, 22:19:06 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robilem cos podobnego wczoraj
![]() ![]()
Ja akurat tutaj przeszukiwalem tablice i "usuwałem" kilka rzeczy jezeli chesz usunac kilka znakow nie stajacych normalnie obok siebie to zrob tablice tak jak ja mam przy zmiennej $szukaj z tym ze w kazdej czesci tablicy przy znakach musisz po pierwszyszym i przed ostatim apostrofem dac / bo inaczej nie zadziala ;P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast # powinno być /
tylko, że .* 'zjada' wszystko.
nie łapie polskich znaczków (a właściwie to tylko a-z,A-Z,0-9) -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:14 |