![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z cookiesami otóż próbuję zrobić coś takiego jak wersje językowe strony. No i zacząłem od czegoś takiego:
i teraz tak jak chcę wysłać cookies z info o danym języku jaki ma być przechowywany to robię tak jak w przed ostatniej linijce kodu i próbuje też odebrać cookie co jest pokazane w pierwszej linijce. no i to nie działa zbytnio bo gdy wyjdę z przeglądarki i wejdę jeszcze raz to ustawiony jest język standardowy czyli pl, a jak zrobić by język został zapamiętany w zależności od naciśniętej flagi graficznej czyli pl, de, en, ru i po wyłączeniu przeglądarki i wejsciu jeszcze raz na stronę, język łądował by się ten który wybraliśmy za pierwszym razem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linia 5.
źle określiłeś zmienna. Ma być: $language I w ogóle źle ta instrukcja warunkowa jest zrobiona. Po co dla każdego elseif dajesz wszystkie zmienne ? Ma być tylko to, co ma być wykonane, jeśli warunek jest prawdziwy. Lepiej to zrobić na switch I jeśli porównujesz ciągi znaków : $_GET['lang']==ru To musi to być w apostrofach / cudzysłowu Tak jak masz w pierwszym elseif dla PL Potem jeśli ktoś wybrał język, wysyłasz cookie, a jak wchodzi na stronę to sprawdzasz wartość w cookie, i ustawiasz taki język jaki jest wybrany - jaki jest w cookie. Ten post edytował lopik 25.11.2006, 13:04:35 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:18 |