![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio zainteresowałem się funkcją gettext().
Po nieudanej próbie przetłumaczenia stringu spróbowałem zrobić dokładnie tak jak w manualu, więc mam sobie w pliku php
ba, mam nawet plik myPHPApp.mo (oraz myPHPApp.po) w katalogu do którego się odwołuje wg. komentarza z zawartością Kod msgid "Have a nice day" msgstr "witam" jednak cały czas mi nie tłumaczy... czy coś przegapiłem lub robię coś źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wymagania To use these functions you must download and install the GNU gettext package from http://www.gnu.org/software/gettext/gettext.html spelnione wymagania? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz nie mam dostępu do tego kompa, ale myślę że tak- żadnego błędu mi nie wywala tylko poprostu wyświetla tak, jakby to było echo- jutro dam znać czy na pewno mam zainstalowane.
Cytat Configure Command: --with-gettext=/opt/lampp' wymagania spełnione.... jakieś inne pomysły? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:09 |