![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem jest nastepujacy. mam strone z forumularzem do wysylania wiadomosci z netu oraz strone wynikowa ktora laduje sie po wcisnieciu buttona "wyslij" ktora obsluguje formularz. ta strona zawiara html i php. do pewnej czesci jest html i w polowie kodu jest kod php umieszczony w znacznikach <tr> </tr> gdzie miedzy tymi znacznikami wysyla wiadomosc badz nie i zwraca komunikat, ze albo wyslano albo cos trza poprawic. no i jak jest wszystko ok to wysyla wiadomosc i wyswietla poprawnie komunikat ze wyslano wiadomosc w tych znacnikach <tr> i pojawia sie dalsza czesc kodu strony html, ale jesli jest blad typu ze ktos nie podal czegos ma zwrocic napis zeby uzupelnil i przerwal skrypt tak zeby mail sie nie wyslal. uzylem podczas sprawdzania czy wprowadzone dane sa poprawne exit; tzn. ze jesli dane wprowadzone sa niepoprawne to echo 'wprowadz jeszcze raz'; exit; no i wyswietla napis zeby wprowadzic jeszcze raz, ale nie wyswietla mi dalszej czesci storny html!! mam wtedy strone do polowy :/. ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac?
Ten post edytował piteerus 24.11.2006, 14:58:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja exit() - przerywa działanie wykonywanego skryptu, więc nie powinno Cię dziwić, że masz stronę "do połowy".
Proponuję wprowadzić zmienną np. isValid, i jeśli formularz będzie poprawny nadać jej wartość true, w przeciwnym wypadku wartość false. Dopiero w momencie, gdzie formularz powininien być przesłany skorzystać z tej zmiennej, i sprawdzić, czy formularz został wypełniony prawidłowo. Ale dość trudno się spekuluje, nie znając kodu... Ten post edytował JaRoPHP 24.11.2006, 15:45:40 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już śmiga aż miło popatrzeć! Dzięki!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:26 |