![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki skrypt uploadowania plików na serwer:
wyslij.php
upload.php
Lecz nie specjalnie działa :/ Pisze że plik został uploadowny na serwer itp. Ale na serwie go nie widać wczym leży problem? Prosze o pomoc!:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś tak dziwnie to jest zapisane imho, ale chyba chodzi o to, że plik jest zapisany w folderze tymczasowym radze wykorzystać is_uploaded_file i move_uploaded_file
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prubowałem... Ale kompletnie mi to nie wychodziło. Miałem problem z ścieżką pliku jaką określić. A więc przy okazji zapytam jak ma wygladać ścieżka pliku żeby plik zapisał się w folderze folio a skrypt znajduje się w foldezrze admin który jest w folderze folio...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
../nazwa pliku chyba tak się cofało;p znaczy "../"
co do uploadu to możesz zobaczyć jak ja zrobiłem tutaj: http://sliwa.vgroup.pl |
|
|
![]()
|
|
Dobra ten skrypt co napisałem w 1 poście działą ale zapisuje wszytskie pliki do głównego folderu. A ja chce żeby była w katalogu /file więc wpadłem na świetny pomysł (
![]() Pisze tak:
Nie działa Pisze tak:
Równierz nie działa... Więc jak mam to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
czyli jest tak głowny folder/folio/admin
chcesz zapisuwac glowny folder/file Więc cofasz sie ../../file/nazwa pliku chyba dobrze mowie |
|
|
![]()
|
|
A może mi ktoś powiedzieć czy te ścieżki określa względem kopiowanego pliku czy skryptu kopiującego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym ten twój kod od razu zamienił np; na takie coś:
http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/upload.php -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Skąd: Brzeźnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ftp_fput($ftp_connect,$fupload_name,$fp,FTP_BINARY) W zmiennej $fupload_name podaj dokladna scieszke gdzie ma byc zapisane zdjecie np: Kod $fupload_name = "folio/admin/foto.jpg" Powinno zadzialac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja wam powiem że to chyba zależy od serwera. Gdy dawałem względną ścieżkę typu:
to mi wywalał błąd że katalog nie znajduje się w zdefiniowanych katalogach i nie mam pozwolenia na wejście natomiast gdy dałem:
to działa bez zarzutu, chociaż wskazuje dokladnie na ten sam katalog. Jest to dziwne, ale cóż, jaśli tak trzeba to mogę wklepać te kilka znaków dodatkowo. Aha, i wszystkie pliki ładuje domyślnie z uprawnieniami 600. A co ciekawe, gdy usiłuję zrobić im chmod na 777 to dostaję w efekcie 411. Ale w sumie i tak nikt nie będzie tych plików poprawiał tylko ściągał ![]() -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:34 |