![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jakos nie moge z tym dojsc do ładu a na forum nie znalazlem odpowiedzi Korzystam z .htaccess i wszystko gra dopoki na stronie nie umieszcze formularza z metodą GET Z tego co wiem nie jestem w stanie dla niego opisac odpowiedniego URLa w action, który zawieraly by wartosc inputów - bo zawartosc inputów i tak bedzie przekazana w URlu (chyba ze jest jakis sposob oprocz JS) ...wiec dostaje mniej wiecej taki URL www.strona.pl,1,2?str=test www.strona.pl przepisuje na plik php 1 i 2 to jakies tam zmienne ale nie mam pojecia co zrobic alby przychwycic wartosc ?str Pomozcie prosze - albo jak opisac w php/HTML action formularza by zawieral wartosc inputa "str" - albo jak odczytac w php wartosc str z URLs Z góry dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można na przykład tak:
Kod RewriteRule (.*) index.php?params=$1&%{QUERY_STRING} albo tak: Kod RewriteRule ^(.*)$ index.php?arg=$1 [QSA] gdzie [QSA] oznacza Query String Append Ten post edytował NoiseMc 23.11.2006, 18:58:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki!
Wszystko działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:33 |