![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
=D> Dobrze wrozy na przyszlosc
![]() Na stronie sa dwa banery jeden w top'ie oraz drugi warstwowy, pojawiajacy sie tylko przy starcie sesji (znika sam po 25 sec.). Tym samym dolaczamy do grona stron, ktore sprzeciwiaja sie wprowadzeniu patentow na oprogramowanie. Zachecam inych do dopisywania sie do petycji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
godz: 00:00; 15 września: 248229 , w ciagu ostatnich 2 min - 7 osób
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JA też :-)
godzina 00:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mi do głowy przyszło... Jeżeli wejdzie to w życie, to jest jeden plus :-)
Niech któryś ze spamerów opatentuje metodę wysyłania spamu i podaje do sądu każdego innego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak wogóle to co dadzą i co zmienią te patenty? I dlaczego wszyscy uważacie, że one są złe?
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A tak wogóle to co dadzą i co zmienią te patenty? I dlaczego wszyscy uważacie, że one są złe?
Cytat Ta strona została tymczasowo zamknięta w akcie protestu i solidarności z walczącymi przeciw mającym zostać wprowadzonym we wrześniu 2003 roku przez Parlament Europejski patentom na oprogramowanie. Strony WWW mogą wkrótce być regularnie zamykane w wyniku patentów na oprogramowanie. Patenty na oprogramowanie mogą sprawić, że zostaniesz podany do sądu za teksty, które sam napisałeś!
Patenty na pomysły i algorytmy, nie wykonanie i implementacje, ograniczają wolność, wstrzymują postęp techniczny i przyczyniają się do umacniania się monopoli i karteli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Groźna europo.... strzeż się!!! Mam zamiar opatentować algorytm na puszczanie bąków w miejscach publicznych! Nie, nie to nie są żarty... nie będzie puszczania bąków bezkarnie i za friko!! Skończyło się! Oczywiście należało by to też obłożyć solidną akcyzą... a tak poważnie to przypomina mi się teskt piosenki Pana Kazika Staszewskiego "Jeszcze Polska"
Cytat ...popatrz dookoła ile brudu na ulicy.. jacy ludzie są zniszczeni, oni umęczeni (...) to początek końca! Ha,ha ha ha(...) początek końca! (..) bogaci i biedni ha,ha,ha...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ja dorzuce text piosenki:
Cytat Let me tell you how it will be
There's one for you, nin'teen for me Cause I'm the tax man Yea I'm the tax man Should five percent appear too small Be thankful I don't take it all Cause I'm the tax man Yea I'm the tax man If you drive a car-car I'll tax the street If you try to sit-sit I'll tax your seat If you get too cold I'll tax the heat If you take a walk I'll tax your feet Tax man Well I'm the tax man Yea I'm the tax man Don't ask me what I want it for If you don't want to pay some more Cause I'm the tax man Yea I'm the tax man Now my advice for those who die (tax man) Declare the pennies on your eyes (tax man) Cause I'm the tax man Yea I'm the tax man And you're working for no one but me (Tax man) |
|
|
![]()
|
|
Co się stało z bannerkiem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co się stało z bannerkiem?
Z tego co wiem to został zdjęty na życzenie sponsora forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Olsztyn, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyżby sponsor opatentował linki do stron eurolinux
![]() ![]() Ale tak na poważnie, to ja chciałbym się zapytać, jak to będzie w rzeczywistości, z egzekwowaniem (ewentualnych) :?: Ja nawet nie myśle, żebym miał płacić jakiemuś biurokraczynie za to, że wykorzystuje taki wygląd menu a nie inny na swojej stronie. Uważam to za chore. Internet jest za dużym medium, żeby komuś to się udało kontrolować (I hope). Jak to ktoś już to tutaj wcześniej napisał, przyczyni się to do powstania karteli i korporacji, które będą ograniczać wolność programowania, ale czy uda im się zamknąć ruchy typu open source :?: A tak na marginesie to ja myślę, że trzeba kupić jakąś opustoszałą platformę wiertniczą na morzu, ogłosić niepodległość, postawić farmę serwerów i mieć w d...e te patenty. -------------------- I've dropped something... oh my god, it's a database!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://7thguard.net/index.php?arts=patenty zapraszam do lektury
http://honey.7thguard.net/pat_art.html tutaj male cacko na dodatek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie to kiedy w koncu bedzie wiadomo co parlament europejski wyczynił a co zamierza..?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzis głosowanie ( pierwsza pozycja w pierwszym podanym przeze mnie linku - czyta sie serwisy newsowe, nie to co niektorzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tylko czekac az microsoft opatentuje komende print i petelki for hyh
![]() |
|
|
![]()
|
|
hmm.. nom, znowu rusza akcja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja to juz dawno sie wpisalem
![]() -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Rada Unii Europejskiej we wczorajszym głosowaniu przyjęła dyrektywę dotyczącą wprowadzenia patentów na pomysły programistyczne.
Od początku zdecydowanie przeciwko wypowiadała się Hiszpania, natomiast wiele krajów planowało wstrzymanie się od głosu (co w praktyce oznacza głosowanie przeciwko dyrektywie). Były wśród nich Polska, Belgia, Dania, Autria, Niemcy, Łotwa i Włochy. Niemcy przedstawiły "kompromisowe" rozwiązanie w punkcie dotyczącym zdefinowania "technicznego wkładu" potrzebnego do przyznania patentu. Mimo zwrócenia uwagi przez przedstawicieli Danii i Włoch, że zmiana ta nie ma żadnego wpływu na właściwą treść dyrektywy, Niemcy, Polska i Łotwa zdecydowały o poparciu dla zmienionej wersji, co zaważyło na ostatecznym wyniku głosowania. Szczegóły sprawy oraz dźwiękowy zapis dyskusji można znaleźć tutaj. Dyrektywa zostanie teraz poddana głosowaniu w Parlamencie Europejskim, tak więc istnieje jeszcze szansa jej odrzucenia. Ponieważ w najbliższych wyborach będzie brała udział także Polska, warto przyjrzeć się poglądom poszczególnych kandydatów na tę sprawę. Polecamy dyskusję na ten temat w serwisie 7thguard. Więcej informacji: http://7thguard.net/comments.php?sect=show...dr&news_id=3932 http://ue.eu.int/ueDocs/cms_Data/docs/pres.../intm/80522.pdf http://kwiki.ffii.org/?Cons040518En -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:25 |