![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, otóż mając polecenie
wybieram z katalogu na serwerze pliki, mające daty z wybranego przedziału. $tab_plikow=array(); while($num=@mysql_fetch_array($result)) { $nazwapliku=("pomiary/".$num[0]."_".$num[2].".".$num[1].""); $tab_plikow[]=$nazwapliku; } Działa to dobrze do momentu, gdy wybieram dane, dla których istnieją pliki na serwerze z taką samą datą ale innym miesiącem. Dziwne to jest bo wtedy tablica $tab_plikow zawiera wybrane pliki a na początku pojawia się plik, który jest z innego, wcześniejszego miesiąca (którego nie wybieram poleceniem sql) ale ten sam dzień i rok ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dlaczego BETWEEN mnie oszukuje? No co za oszust ! Chyba powinieneś zmienić kolejnosć z DD-MM-RRRRR na RRRR-MM-DD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale w SQL czy później w kodzie php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W SQL
|
|
|
![]()
|
|
Tylko problem jest taki że data w nazwie plików jest w tej kolejności a zmieniać nie mam zamiary bo tego jest mnóstwo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w takim razie na twoim miejscu napisalbym sobie na szybko petelke robiaca update rekordow i w ten sposob zmienil format daty...
A format daty zmienilbym albo na rrrr-mm-dd albo na uniksowy ![]() -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Tak zrobie tylko mam nadzieje że to rozwiąże problem a nie ze na darmo bede przerabiał tez reszte kodu która wrzuca pliki, obrabia dane itp
DZIAŁA DZIĘKI :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:25 |