![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Czy jest taka możliwość, ale w php, by pobrać kod z obrazka ? Wiem, że w Delphi/Pascalu istnieje taka możliwość, ale chciałbym to zrobić za pomocą php. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tutaj jest opisane jak wygenerować.
Hmm no nie bardzo, bo kod, który ja potrzebuje "złamać" to kod alfanumeryczny ![]() Poza tym, tam, mnie chodziło raczej o "pobranie kontur" czy coś w ten deseń... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obejrzyj sobie kod klasy do pobierania tokena gg. Co prawda twój przypadek może być bardziej skomplikowany, ale może przynajmniej ten przykład pokaże ci pewne możliwości.
-------------------- dmx512
|
|
|
![]()
|
|
Ale w tyum przypadku jest to zapisane w sposób "szestanstkowy" (0-9 + a-f) a mój przypadek to hmm zaraz zaraz, tylko alfabet - a-z bez znaków specjalnych (ęóąśłżźćń itp)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, ale ta metoda polega na tworzeniu sum crc32 poszczególnych znaków i porównywaniu ich z wcześniej ustalonymi wzorcami. Więc jeżeli chodzi o zestaw możliwych znaków to zmienia się tylko select...case (lista wzorców), ale filozofia pozostaje taka sama. Oczywiście o ile twój przypadek nie jest bardziej skomplikowany graficznie.
-------------------- dmx512
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |