![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Jestem bardzo poczatkujacy w php dlatego, potrzebuje malej pomocy przy logowaniu na stronie http://www.laizsme.edu.pl/~jacus/formularz.php nalezy zmienic ta strone tak aby trzeba sie bylo zalogowac np user: jacus haslo: jacus2 a nastepnie wybrac na ktora podstrone ma nas przeniesc. na tej podstronie ma byc link powrotny do strony logowania z zapamietaniem na pierwszej pozycji wybranej przez nas wczesniej podstrony (tak jak to pokazuje teraz), Gdy wpiszemy zle haslo lub login powinna sie otworzyc nowa strona informujaca nas o bledzie przy logowaniu z odnosnikiem do strony logowania. Tak to powinno wygladac, wszystko w php trzeba napisac a ja niestety nie wiele umiem, potrzebuje to do szkoly. Pomoze mi ktos? Bede bardzo wdzieczny Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A co napisałeś do tej pory?
Na gotowca to raczej nie masz co liczyć, zresztą więcej Ci zostanie w głowie jak popróbujesz trochę sam. W sieci jest wiele przykładów logowania, wystarczy poszukać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku wyswietlającym formuarz Iformularz do zamieny strony)ustaw wartoś dla strony 1 - 1.php, dla drugiej 2.php i tak dalej.
akcje ustaw np na spr.php i metoda POST Listing do pliku spr.php
pamiętaj jeszcze żeby dać naze dla pola login - login, a dla hasła - haslo, a dla wyboru strony - strona. następnie utwórz pliki 1.php, 2.php, 3.php i tam wpisz już cokolwiek mam nadzieję że to pomoże Ten post edytował jarmiar 21.11.2006, 11:19:59 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jarmiar zrobilem wg Twoich rad ale nie do końca... otoż nie zrozumiałem "a dla wyboru strony - strona."
NIe wiem jak mam zrobic zeby od razu przenosilo do wybranego adresu. Zerknij i poradz cos: http://www.laizsme.edu.pl/~jacus/formularz/formularz.php u: jacus p: j2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza sie, wszstko ładnie, pięknie.. ale tam jest przekierowanie tylko do jednej strony w 'header' a ja potrzebuje do 3.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisz adres strony do value=strona w formularzu ->pole wyboru na jaką stronę ma przekierować i już.
-------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widać że źle mnie zrozumiałeś.
tu masz listing pliku formularz.php: a tu jeszcze raz listing do pliku spr.php:
plik 1.php 2.php i 3.php walnąłem ci takiego gotowca, że to powinno pomóc!!!!!!! pozdro!! Ten post edytował jarmiar 22.11.2006, 20:22:29 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
@jarmiar
Źle: $strona = $_POST[strona]; Dobrze: $strona = $_POST['strona']; ![]() Ten post edytował lopik 22.11.2006, 20:20:22 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
przecierz jest dobrze, co ty chcesz?
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
A apostrofy ?
Widze że już poprawiłeś ![]() I jeszcze: Notatka: Protokół HTTP 1.1 wymaga bezwzględnego URI w nagłówku Location: włącznie z określeniem protokołu, nazwy hosta i bezwzględnej scieżki dostępu, ale niektóre klienty akceptują względne URI. Zwykle używa się $_SERVER['HTTP_HOST'], $_SERVER['PHP_SELF'] i funkcji dirname() by wygenerować bezwględny URI: manual: header
Ten post edytował lopik 22.11.2006, 20:36:34 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:03 |