![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
Poniżej wkleiłem kod wyświetlający w tabelce rekordy bazy i obok każdego klika się aby usunąć i edytować rekord. problem tkwi w edycji. kombinowalem na wiele sposobów ale nie mogę sobie z tym poradzić. klikając na edytuj pojawia się formularz edycji wypełniony danymi jednak po wpisaniu innych danych i wcisnieciu przycisku edytuj nic sie nie dzieje... i jeszcze w kodzie
z góry dzięki za wszelkie sugestie... ![]() Ten post edytował kononowicz 19.11.2006, 02:12:57 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź klamry if'ów.
Wydaje mi sie ze zle zamknales kalmre od if'a:
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Wypluwa Ci jakiś błąd ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypluwa Ci jakiś błąd ? no własnie nie i to jest najgorsze... upchałem we wszystkie mozliwe miejsca echo mysql_errno(); i echo mysql_error(); i niby w kodzie wszystko ok. wygląda na to że dane z formularza do edytowania nawet nie są przekazywane dalej... jak można temu zaradzić?? Ten post edytował kononowicz 19.11.2006, 18:17:27 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
i zobacz aby na pewno dobrze masz indeksy ![]() nie wiem czy w dobrych miejscach umiesciłem ten kod ale dla pewności dałem w trzech :] i dwa razy pojawiło mi sie Array ( ) co to znaczy?? -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Wychodzi na to, że formularz nie jest wysyłany.
Dawałeś w warunku, dzie ejst czy istnieje $_POST['edycja'] ? -------------- Teraz dopiero się przyjrzałem :roll2:
przed zapytaniem ![]() Ten post edytował Ociu 20.11.2006, 13:12:30 |
|
|
![]()
|
|
Wychodzi na to, że formularz nie jest wysyłany. Dawałeś w warunku, dzie ejst czy istnieje $_POST['edycja'] ? -------------- Teraz dopiero się przyjrzałem :roll2:
przed zapytaniem ![]() po wstawieniu echo $_POST['edycja']; wyswietla: Array ( [ID] => 1 [TOWARY] => 666 [KOD] => 546 [CENA] => 546 [ID_DZIALY] => 1 [edycja] => edycja ) te liczby to są dane ktore wpisałem z formularza... wiec to jest niby ok Sprawdź klamry if'ów. Wydaje mi sie ze zle zamknales kalmre od if'a:
a jak klamry powinny wyglądać według Ciebie?? Ten post edytował kononowicz 20.11.2006, 19:45:27 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obiąłeś cały kod warunkiem
Jak wyślesz formularz przez post to ten skrypt sie nie wykona, bo bedzie oczekiwał zmiennej $_GET['edit']. -------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
oto cały kod tego skryptu. usuwanie działa a edycja jeszcze nie...
poprawiłem nawiasy ( czy o to chodziło ![]() wyskakuje nadal takie cos: Połączono z serwerem Połączono z bazą towarów 679 4364 546 546 dział budowlany usuń edytuj 675 tow2 2/3 12 dział metalowy usuń edytuj 677 towar3 3 3 inne usuń edytuj ilość danych w bazie: 3 Array ( [ID] => 1 [TOWARY] => teset [KOD] => 546 [CENA] => 546 [ID_DZIALY] => 1 [edycja] => edycja ) edycja Array ( [ID] => 1 [TOWARY] => teset [KOD] => 546 [CENA] => 546 [ID_DZIALY] => 1 [edycja] => edycja ) 0false1064You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 co ten błąd oznacza?? pewnie cos z mysqlem??
-------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował skowron-line 21.11.2006, 22:34:14 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
mam rozumieć ,że podałeś poprawiony kod?? wyskakuje takie cos: 0false1064You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' `towary`.`TOWARY`="test" , `towary`.`KOD`=546 , `towary`.`CENA -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
dałem tak i : 0false1064You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
wiesz co tak to nic sie nie dowiesz z tego bledu daj sobie po kazdym przecinku enter i wtedy bedzie prosciej wylookac gdzie jest blad jak ci pokaze ze w 5 lini to bedziesz wiedzial ze ooo tu gdzie jest cena jest cos nie tak a tak masz wszystko w 1 lini i takie strzelanie
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
błędy poprawiłem i co najlepsze
![]() ![]() ![]() Array ( [ID] => 6 [TOWARY] => 66666666 [KOD] => 666666 [CENA] => 6666666 [ID_DZIALY] => 1 [edycja] => edycja ) edycja Array ( [ID] => 6 [TOWARY] => 66666666 [KOD] => 666666 [CENA] => 6666666 [ID_DZIALY] => 1 [edycja] => edycja ) 0ok0 ALE NIE EDYTUJE ![]() ale zauwazyłem ze [ID] w array powyżej jest inny niż ID w rekordzie... ID rekordu ma wartosc 676 więc mała róznica... CZY KTOś WIE DLACZEGO MI NIE DZIAłA ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował kononowicz 23.11.2006, 13:42:07 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:38 |