![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, stworzyłem sobie bazę danych w której umieściłem id, kolejka, nazwa_meczu, data, sedzia, widzow, logo1, logo2, dom, wyjazd stworzyłem także kod php który wyświetla mi ostatni dodany rekord do tej bazy.... problem mój tkwi w tym ze chciałbym uzyskać taki efekt moja.strona/terminarz.php?id_mecz=1 i aby wyświetlało 1 rekord w bazie danych..... nie wiem właśnie jak takie coś uzyskać ![]() Proszę o rade i pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod FROM .. WHERE id = '".$_GET[id]."' pobieradz dany rekord, posiadajacy dany ID.. oczywiscie najlepiej jeszcze jakos przefiltrowac zmienna aby nikt sie nie "włamał" -------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chciałbym aby link wywołujący plik miał taki wygląd
moja.strona/terminarz.php?id_mecz=1 a przefiltrowac zmienna aby nikt sie nie "włamał" czyli o co dokładnie chodzi FROM .. WHERE id = '".$_GET[id]."' tego nie rozumie, dla mnie to jest nie jasne... ja korzystam z takiego zapytania SELECT nazwa_meczu FROM oe_mecz ORDER BY id DESC Ten post edytował poki2003 18.11.2006, 20:15:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W takim razie zrob tak: zmien swoje zapytanie na
gdzie id_mecz przekazesz w linku typu moja.strona/terminarz.php?id_mecz=1 poprzez metode GET. Natomiast jesli chodzi o bezpieczenstwo to na wszelki wypadek przed zapytaniem zrzutuj $_GET['id_mecz'] na typ calkowity. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba o to ci chodziło?? Ten post edytował Zimon 18.11.2006, 22:15:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba o to ci chodziło?? ten skrypt wyswietli wszystkie nazwy meczy ale w odwrotnej kolejnosci a nie ostatni dodany rekord, tzn ostatni rekord tez tam bedzie -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Nie oto mi chodziło, źle sprecyzowałem pytanie.....
rzecz tkwi w tym że nie wiem jak wyświetlić interesujący mnie rekord w jakieś podstronie... więc tak chciałbym wyświetlić np. rekord 10 , mój plik terminarz.php wygląda następująco
teraz tak, w bazie mam 10 meczów ( rekordów ) i chciałbym wyświetlić na 10 podstronach po jednym rekordzie wybranym przezemnie , czyli według id nie moge sobie z tym poradzić... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj sobie w wyszukiwarce forum ze slowem kluczowym paginacja lub stronicowanie -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
też pomysł.....
ale nie oto mi chodzi.... chciałbym aby w tym zapytaniu można było podać konkretny id i wyświetlało mi mecz... Np. chciałbym uzyskać wynik , o id meczu 10. i teraz jak zmienić istniejący plik by pokazywało tylko ten mecz Ten post edytował poki2003 19.11.2006, 11:29:46 |
|
|
![]()
|
|
ale nie oto mi chodzi.... to ja juz nie wiem o co ci chodzi jesli chcesz wywolac tylko 1 mecz np 10 to w zapytaniu masz cos takiego jak LIMIT 1 to zmien to na LIMIT 10, 1 to ci wywola 1 mecz poczawszy od 10 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
to ja juz nie wiem o co ci chodzi jesli chcesz wywolac tylko 1 mecz np 10 to w zapytaniu masz cos takiego jak LIMIT 1 to zmien to na LIMIT 10, 1 to ci wywola 1 mecz poczawszy od 10 zgadza się.... Ale po całym sezonie takich plików będe miał około 200 , które wywołuje mi dany mecz..... a chciałbym korzytac z jednego pliku terminarz.php i stworzyć linki , dzięki którymi mi wyświetli interesujący mnie mecz wisła - legia link widzew - arka link itp i teraz jeśli kliknę w link to chciałbym aby wyświetliło mi konkretny mecz... wygląd i zapytanie do bazy mam juz wcześniej podanym pliku terminarz.php ale nie moge sobie poradzić z tym linkiem i wyświetleniem , konkretnego interesującego mnie linku :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kurde wez spojrz na mojego posta z wczoraj - TAM MASZ ROZWIAZANIE TWOJEGO PROBLEMU. Mieszasz, cudujesz, a obawiam sie, ze nic sam nie probujesz zrobic. Czekasz na gotowca. Dalem ci naprowadzenie (samo zapytanie), a w innych postach masz (o ile nie wiesz jak wyglada) konstrukcje calej operacji wyswietlenia danych na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Kurde wez spojrz na mojego posta z wczoraj - TAM MASZ ROZWIAZANIE TWOJEGO PROBLEMU. Mieszasz, cudujesz, a obawiam sie, ze nic sam nie probujesz zrobic. Czekasz na gotowca. Dalem ci naprowadzenie (samo zapytanie), a w innych postach masz (o ile nie wiesz jak wyglada) konstrukcje calej operacji wyswietlenia danych na stronie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:44 |