![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem jest pewnie dosyc prosty , doszedlem do tematu cookie w mojej ksiazce(Radocha z Programowania calkiem niezle przyklady i tania!! ) no i stanalem w miejscu prubuje zrobic sobie skrypt odpowiedzialny za logowanie lecz mam problem nie moge pobrac plikow cookie od uzytkownika
cookie sie zapisuja(sprawdzalem) lecz chce odczytac je no i nic nic sie nie wyswietla:( mozecie wskazac mi blad ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli kod masz napisany w taki sposób jak w przykładzie, to nic dziwnego, że nie działa. Funkcja setcookie może byc wywołana przed wysłaniem nagłówków. Przenieś cały kod php nad formularz i zadziała (o ile nie masz nic nad formularzem).
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
![]() chcialem sie jeszce zapytac co myslicie o tym jest to skrypt logowania tzn sprawdza czy jes t ciasteczko jak jest wyswietla cos(narazie jest include) jak nie ma to prosi zalogowanie skrypt wyglada tak
a to do wyloguj
a wyloguj mi nie dziala chcialem w sumie zrobic panel opart na jednym pliku mozecie mi pomoc tzn ocenic wskazac bledy lub lepsze rozwiazania ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Największym błędem tego rozwiązania jest to, iż każdy może uzyskać dostęp do strony poprzez prostą podmianę ciasteczka. Opieranie się tylko na ciasteczkach w krypcie logowania to nie jest najlepszy pomysł. Dorzuć do tego bazę danych (ewentualnie pliki tekstowe) i będzie znacznie bezpieczniej.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
a mozesz mi odpowiedziec dlaczego wyloguj nie dziala?
a oparcie tego na plikach txt czyli pliki txt na serweze o nazwie z loginem i w pliku naprzyklad zakodowane haslo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wylogowaniu uzyłeś po header polecenie echo. To albo echo albo header, prawdopodonie masz bład typu: headers already sent by...
Na przyszlosc pisz jakie bledy polzuje Ci. Wtedy bedzie latwiej cos poradzic. Ja osobiscie preferuje logowanie na sesjach, jest najbezpieczniejsze. Ten post edytował mdco 18.11.2006, 16:12:11 -------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
nie wyswietla sie zaden blad ,a co do sesji do zdaje sobie z tego sprawe ze jest bezpieczniejsze lecz chce sie nauczyc cookie a najlepiej uczy sie na przykladach i cwiczac
a i orietujecie moze sie jak zmienic kursor na calym serwisie tzn w css ? Ten post edytował Raffal 18.11.2006, 16:18:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:43 |