![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy jest jakas opcja walidacji formularza za pomocą ajaxa, żeby nie wpisywać pola action w formularzu tylko żeby w kodzie php jakos submitowac sie do innej strony wraz z danymi formularza?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już nie raz był poruszany ten temat, zaglądnij kilka tematów wstecz.
a tak wogóle to po co do tego ajax. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yaro, nie chodzi mi o samą walidację, która faktycznie można przeprowadzić za pomocą samego jacascriptu. przeczytaj dokładnie mój post. chodzi mi o to czy da się submitować zawartość formularza bez wpisywania w polu action strony docelowej. czy można te strone podać w innym miejscu, w kodzie php albo js
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Można, ale ajax-a do tego nie potrzebujesz. Zamiast submita wstawiasz button, obrazek, link lub cokolwiek innego i przypisujesz do niego akcję onclick. W funkcji, która zostanie wywołana wstawiasz window.location.href i po kłopocie. Musisz tylko pamiętać, że w ten sposób nie wyślesz danych POST-em.
Ten post edytował batman 18.11.2006, 19:35:39 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
właśnie chodzi o to, żeby cały formularz się przesłał
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie możesz po prostu ustalać tego action za pomocą odwołania JS ?
form.action = "plik.php"; ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:12 |