![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, ze problem jest pewnie dosyc prosty, ale nie moglem tego nigdzie znalezc, po prostu nie wiem jak szukac
chodzi mi o to, zeby dla konkretnego diva (a raczej kilku tej samej klasy) ustawic osobny styl, to znaczy, zeby nic nie dziedziczyl ani z bezposrednich elementow parent, ani z body, zeby bral pod uwage tylko to co ma w definicji swojej klasy zapisane. divy te sa w mocno zagniezdzonej strukturze i ustawianie kazdej wlasnosci osbono raczej odpada. jest moze jakis taki atrybut w css czy cos? bylbym wdzieczny za odpowiedz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewne atrybuty mają ustawiona domyślną wartość na inherit czyli dziedziczą z elemtu nadrzędnego. czy to z rodzica czy wyżej.
Jeśli chcesz się tego pozbyć to musisz nadpisać te artybuty, które mają mieć odrębne wartości, bo nie ma czegoś w stylu jak zablokowanie dziedziczenia. Jest tylko nadpisywanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:19 |