![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym pobrać kod źródłowy strony znajdującej się na innym serwerze, polegać miało by ty na podaniu linka w postaci „http://www.xxxxxxxx.com/index.php?id=389000987” a skrypt połączył by się z tą stroną i pobrał jej zawartość w postaci kodu źródłowego (tekstu). Chcę to robić ponieważ interesuje mnie późniejsze przetwarzanie zawartości tej strony. Dokładniej rzecz biorąc są to dane o cenach produktów które chciałbym dodawać automatycznie do mojej bazy danych MySQL, jednak nie mam możliwości połączenia się z bazą danych serwera www.xxxxxxxx.com. Jakie macie pomysły by to zrobić? Ten post edytował Bartech 16.11.2006, 11:13:33 -------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen() + fread()
file_get_contents() biblioteka cURL ... .. . P.S. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole. Proszę zapoznać się z tymi zasadami i poprawić temat. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli dostęp do danych jest poprzedzony logowaniem czy też inną akcją wymagającą np. wypełnienia formularza (metodą POST) to pozostaje Ci tylko biblioteka cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, łączysz się, wysyłasz odpowidnie parametry, pobierasz zawartość interesującej Cię strony a następnie przy użyciu wyrażeń regularnych (regex" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) wyciągasz potrzebne informacje i
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za podpowiedzi, zaraz zabieram się do pracy nad cURL.
Dokładniejsze propozycje np. kod pobierający mile widziane... P.S. temat poprawiony -------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:29 |