![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam trzy pytania:
1. Jak sprawdzić czy zostało wpisane coś do pola w formularzu? Np.
nic nie daje, bo jeśli zostawimy puste, to isset i tak będzie spełniony, jak zrobić, żeby coś w nim musiało być? 2. Jak zrobić, żeby przy zrobieniu wstecz, pola miały wartość taką jaką miały przed kliknięciem w przycisk submit? 3. Jak dodać przy logowaniu opcję "zawsze zalogowany"? Zwykłe ustawienie długości sesji czy coś więcej? Ten post edytował Wieviór 17.11.2006, 11:52:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) empty()
ad3) musisz w ciachu trzymac informacje, ktore pozwola i ludka logowac automatycznie proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. http://pl.php.net/manual/pl/function.empty.php
2. dobry sposób dac value="<?=@$_POST['zmienna']; ?> A na poczatek walic if(submit) i w tym if dac walidacje i dodawanie |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam jeszcze problem z dwójką, może lepiej wytłumaczę:
Chodzi o to, że mam formularz rejestracyjny, i gdy np. okaże się, że taki login już istnieje w bazie, to chciałbym żeby można było dać "Wstecz" i by w formularzu pola były uzupełnione, tak jak przed przyciśnięciem "Submit". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Ad2)
<a href="java script:history.back()">Powrót</a> ;] -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
To nie wiem, mi to dziala, wiec juz nic nie poradze ;]
-------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
A gdyby co do trzeciego mojego pytania, po prostu jakoś ustawić długość sesji? W sensie na miesiąc np.?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:25 |