![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam system wyszukiwania w php, nie umiem rozwiązać problemu, zmieniłem typ inputu z radio na chexboxa w formularzu wyszukiwania gdzie jest zmienna plec [<td>Mężczyzna: <input type="checkbox" value="m" checked name="plec"> Kobieta: <input type="checkbox" name="plec" value="k"></td>]aby móc wyszukiwać wszystkich naraz po zaznaczeniu. I teraz jest problem, gdy zaznaczam aby wyszukiwał kobiety i mezczyzn - razem, to wyszukuje tylko kobiety. Jak zrobić aby wyszukiwał zarówno kobiety i mężczyzn? Jak się zaznaczy tylko kobiete, albo tylko meżczyznę to wyszukuje ok.
myslałem aby dopisać gdzieś w okolicy search ale nie wiem w którym miejscu. Prosze o pomoc! -------------------- ===========================================
=żyj tak aby wszystkim zrobiło się nudno kiedy już umrzesz= =========================================== |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AND na 100% nie, bo jest to bez sensu. Warunki sie nawzajem wykluczaja tzn. jesli zapytanie ma zwrocic osoby, ktore maja w polu plec ustawione 'k' (plec='k') i jednoczesnie plec ma byc m (plec='k' AND plec='m').
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jeśli nie rozwiazywac tego problemu za pomoca ANDa to w jaki inny sposób go rozwiązać?
Czy naprawde nie ma tu osoby, która potrafiłaby rozwiazać ten problem ? ![]() -------------------- ===========================================
=żyj tak aby wszystkim zrobiło się nudno kiedy już umrzesz= =========================================== |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jesli ktos ci zaznaczy i to i to, to wowczas wogole tego warunku nie uwzględniaj w zapytaniu. No bo przeciez obojniakow w bazie nie masz , prawda?
![]() Mozesz tez dac selecta o wartosciach: M, K, Bezroznicy i jak ci ktos zaznaczy BEZROZNICY to tez nie dajesz tego do warunku. Jak ci wygodniej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:35 |