![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę mały skrypcik i zastanawiam się jak i w czym zrobić tworzenie subdomen od loginu usera. Mianowicie chodzi mi o takie coś jak na fotka.pl, że user rejestruje się jak np. „ala” i adres do jego profilu to ala.fotka.pl. Za odpowiedzi z góry dziękuje
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o wildcard DNS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konfiguracja serwera.
User ala ma zakładany własny katalog a odpowiedni skrypt modyfikuje konfigurację serwera tworząc subdomenę. Musisz mieć dostęp z php do skryptów serwera. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w większości wypadków serwery prowideró sa już do tego przystosowane i nie wymagają zadych ustawien - a tylko odpowiednią interpretacje ze strony skryptu. wystarczy ze bedziesz sprawdzał jaki adres hosta został wywołany podczas wysyłania ządania do serwera www.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Mogę prosić o jakąś lekturę bo za bardzo nie wiem nawet pod jakim hasłem szukać
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj co wyświetli print_r($_SERVER)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:07 |