![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka.
Dopiero raczkuje z php. Z Komputer Świata znam taki kod: Kod <?php if(!isset($_GET['page'])) { include("home.php"); } else { if(file_exists(''.$_GET['page'].'.php')) { include ''.$_GET['page'].'.php'; } else { include("map.php"); } } ?> Tworzy on odnośniki w stylu: www.lol.com/index.php?page=strona Teraz moje pytanie. Jak zrobić, aby tworzył je w taki sposób: www.lol.com/?page=strona Wiem, ze jest to taki duperel, ale kolega prosil mnie o to ![]() Z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w tym kodzie tego nie ma
Pokazany kod tylko wczytuje odpowiednią stronę -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz ustawic, aby index.php byl jako "glowny" plik w katalogu, to znaczy ze gdy nie wpisujesz nazwy pliku, to automatycznie brany jest index.php. Zazwyczej tak jest domyslnie. Jak wpisujesz lol.com to bierze plik lol.com/index.php. tak samo jest z parametrami
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krótko mówiąc:
Ten kod już w sumie jest jaki być powinien, a ty robisz linki na zasadzie <a href="?page=cos">COS</a>... -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Osobiście bym proponował nie zmieniać tego bo jeśli faktycznie "raczkujesz" to możesz tylko narobić błędów. Możliwe że nie jest to dość skomplikowane aczkolwiek nie wiem w czym przeszkadza ten link/kod:
Cytat("AlienXT") www.lol.com/index.php?page=strona Kiedyś pewien chłopak pytał mnie o coś podobnego i okazało się że chciał pozmieniać tak w darmowym systemie CMS czyli w Mambo ![]() ![]() ![]() Oczywiście nic nie sugeruje ale proponuje zastanowić się 5 razy zanim cokolwiek zaczniecie z kolegą robić. Pozdrawiam -------------------- Do usłyszenia na www.CyberParty.pl www.archer.dj.ftb.pl Pracuję nad Wortalem kultury klubowej. BestParty |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:35 |