![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam prościutką stronke na której chcę umieścić obrazek a nad nim wyświetlić tekst tak aby ten obrazek stanowił tło dla tego tekstu (ale aby nie był tłem w sensie tłem diva). I tu zaczyna się problem. W divie z obrazkiem zagnieździłem drugiego diva z tekstem. niestety tekst wyświetla się pod obrazkiem a nie na nim mimo że stosuję z-index. Próbowałem zmusić tekst do wyswietlania się na obrazku za pomocą pozycjonowania względnego ale wtedy, mimo ze tekst wyswietla się w prawidłowym miejscu, pod obrazkiem tworzy sie puste miejsce o wymiarach jakie zajmował ten div z tekstem zanim został podniesiony w górę i w przegladarce zaczyna się wyświetlać pasek do przewijania tego pustego obszaru. Jak można to rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie byłoby prościej i skuteczniej zamieścić ten obrazek-tło jako... tło? :)
Kod background-image:url('sciezka/do/obrazka.jpg'); pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w normalnej sytuacji lepiej ale ta stronka ma byc użyta jako mejlik reklamowy i gdy chcę wysłać mejla używając opcji (wyślij jako strona web) to z jakiegoś powodu wysyła się bez tła chociaż gdy oglada się przez przegladarke to jest ono widoczne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:58 |