![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze wstawieniem obrazka przez css. kod w css wygląda mniej więcej tak
w css: #obrazek { position: relative; background: url ('img/obrazek.gif) no-repeat; width: 400; height: 100; padding-left: 20px; } w html: <div id="obrazek"></div> Jeżeli popełniłem jakąś literówkę, proszę nie zwracać uwagi. Z góry dziękuje za pomoc, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. popełniłeś literówkę, która ma znaczenia dla działania kodu - zgubiłeś drugi ciapek w url ('img/obrazek.gif)
2. nie wiem czy position:relative; wynika z reszty kodu; jeżeli nie to jest niepotrzebne 3. wartości musisz podawać z jednostkami miary, więc nie width: 400; ale width: 400px; 4. sprawdź ścieżkę do obrazka - pamiętaj, że musi być podana względem pliku CSS. 5. daj znać czy się polepszyło ;> pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko, się zgadza, literówki są tylko dlatego, że w pośpiechu przepisywałem, kod z laptopa.
Ścieżka poprawna wsio poprawne i nic. CSS działa bo dodtkowo przed obrazkiem wwaliłem kolor i prostokącik piekny, a obrazka jak nie było tak nie ma!? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jeżeli masz obrazek i mimo tego Ci się nie wyświetla pokaż może strukturę katalogów. Z tego co masz w kodzie wynika że w katalogu w którym masz plik css jest folder img a w nim grafika.
Jak jest w rzeczywistości? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bravo, ale ze mnie dekiel, struktura katalogów. Obrazek mam w _img, a css _style . Nie wiem jak mogłem niezuważyć takiego błędu, aż mi głpio pozdrawiam.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:48 |