![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zainstalować proftpd, postępuje według oryginalnej instrukcji, wpisałem:
Kod ./configure --enable-autoshadow i wszystko chyba dobrze i potem make i się elegancko kompiluje,później wpisałem: Kod sh sample-configurations/PFTEST.instal l no i zrobił się test, ale jak wpisujeKod ./proftpd -n -d 5 -c /tmp/PFTEST/PFTES T.conf to wywala:Kod - parsing '/tmp/PFTEST/PFTEST.conf' configuration czemu nie może ustalić IP mojego serwera? co robie źle?- <Directory />: deferring resolution of path - IPv4 getaddrinfo '40-mia-11' error: Name or service not known - warning: unable to determine IP address of '40-mia-11' - error: no valid servers configured - Fatal: error processing configuration file '/tmp/PFTEST/PFTEST.conf' Dodam, że jestem na suse i mam zainstalowanego Apache-a... Pogrzebałęm w konfiguracji suse, nazwa hosta była zła, przestawiłem i działa... -------------------- Ciapson
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:09 |