![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej - przewałkowałem to forum i zaiste może dziwne, ale do mojego przykładu jakoś to nijak wszystko poprzednie nie pasuje, ale ab ovo: mam sobie dwa rekordy w bazie w pierwszym 1 i 3 w drugim 123 - w sumie odczyt daje 13123 i dalej jest sobie skrypcik odczytu:
No i tu się zaczynają schody - bo w wyniku otrzymuje nie sumę - ale wynik z poszczególnych rekordów - próbowałem z array i each ale za każdym razem wychodzą bzdury. Powinno wychodzić "2" a jest 11 itede - ewentualnie jak dane z odczytu wyciągnąć poza while? Prosiłbym o pomoc. Hehm - wiedziałem, że to trudne, może jakaś podpowiedź? Ten post edytował nemo27 12.11.2006, 20:26:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Powinno wychodzić "2" a jest 11 itede ![]() A od kiedy postawienie obok siebie 1 i 1 da ci 2? postawienie obok siebie 1 i 1 da 11. Kiedys byl nawet na ten temat kawal ![]() Skoro masz dwa rekordy i wpetli lecisz po tych rekordach i w kazdej iteracji wyleci ci na ekran 1, to po dwoch iteracjach bedziesz mial na ekranie 11. Echo nie sumuje wynikow. Jak chcesz miec zsumowane to sam sobie zsumuj. proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to się właśnie pytam jak mam to zrobić - przez ++$x?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale dodawac nie umiesz?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:07 |