![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam moduł bloków menu i gdy jedynie je przesuwam wszystko jest ok, ale gdy skasuje jakiś np. ze środka to już wszystko się rozwala :/
Tak przesuwam blok w górę (w doł pdobonie)
a tak kasuję blok
co powinienem zmienić/dodać ? próbowałem po skasowaniu danej pozycji pozostałe zmniejszyć ale nie działało dobrze (może coś źle robiłem, ale kodu już niestety nie mam :/) -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa poprawnie bo źle badasz poprzedni link
Ty badasz link mniejszy o 1 od poprzedniego, więc jak usuniesz jakiś to możesz go potem nie znależć. Spróbuj where id<klikanego_id order bo id lub pozycja desc limit 0,1 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w którym momencie powinienem to wstawić ?
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php public function Up($id) { global $tbl_menu; $this -> query = mysql_query("SELECT * FROM $tbl_menu WHERE id='$id' "); while ($this -> result = mysql_fetch_assoc($this -> query)) { $up = $this -> result['order']; $position = $this -> result['position']; } $order = $up - 1; $this -> query = mysql_query("SELECT * FROM $tbl_menu WHERE position<$position ORDER BY position desc limit 0,1"); while ($this -> result = mysql_fetch_assoc($this -> query)) { $down = $this -> result['order']; $id_down = $this -> result['id']; } $this -> query = mysql_query("UPDATE $tbl_menu SET `order`='$down' WHERE id='$id' LIMIT 1"); $this -> query = mysql_query("UPDATE $tbl_menu SET `order`='$up' WHERE id='$id_down' LIMIT 1"); header ('Location: admin.php?mod=menu'); } ?> Coś takiego powinno działać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No nie zabardzo, to co chciałem do góry podnieść kolumne "order" ma pustą
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
A pokaż jak masz zrobioną tabelę w bazie bo pewnie nie to zmieniam co trzeba
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|id(int)|name(varchar)|content(text)|position(varchar:left/right)|order(int:1-n)|active(int0/1)|
|1|Główne|blabla|left|1|1 |2|Polecam|blabla|left|2|1 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Kod $this -> query = mysql_query("SELECT * FROM $tbl_menu WHERE order<$position ORDER BY order desc limit 0,1"); To teraz powinno działać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok działa, nie zauważyłem, że rodzaj kolumny order to varchar
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:56 |