![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam napisany formularz i dziala on fajnie.Tyle ze teraz chce dorobic przycisk "Odrzuc",ktory bedzie kasowal w mysqlu jakis tam rekord (przycisk dodajacy to co wpisze w formularzu do bazy juz jest). Z tym ze nie wiem jak to zrobic,nie znalazlem tez zadnego tutorialu na ten temat. Wizualnie oba przyciski typu input musza byc obok siebie ([Dodaj] [Odrzuc]),ale jednoczesnie jeden zatwierdza formularz, ktory jest nad nim (i to mi dziala), a drugi wysyla zapytanie do bazy z nakazem wykasowania jakiego rekordu.
Probowalem pozmieniac nazwy obu przyciskow i dac zapytania if(isset($_REQUEST['submit'])){ zapytanie wysylajace formulaz do bazy } if(isset($_REQUEST['submit2'])){ zapytanie wykasowujace } Ale cos nie wycjodzi bo i tak sa wykonywane akcje z obu warunkow. Nie wiem czy anwet dobrze kombinuje. Z gory dzieki za pomoc -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż formularz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyrzucalem nieostotne rzeczy:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ale jednoczesnie jeden zatwierdza formularz, ktory jest nad nim (i to mi dziala), a drugi wysyla zapytanie do bazy z nakazem wykasowania jakiego rekordu. a jaki rekord ma wyrzucic ten ktorego jeszcze nie dodales czy moze jakis losowy -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wg mnie wystarczy uzyć pola radio (wlasciwie dwa pola) i wybrac jaka operacje chce sie wykonac albo dodawanie albo usuwanie... Pozdrawiam -------------------- Errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
a jaki rekord ma wyrzucic ten ktorego jeszcze nie dodales czy moze jakis losowy Sila rzeczy nie da sie usunac rekordu,ktorego sie nie dodalo, ale to jest nie istotne, chodzi o to zeby inna operacja sie odbyla po zatwierdzeniu a inna po odrzuceniu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz
brakuje ci opcji name robisz tak
a potem robisz
i wtedy rozpoznaje ktory submit byl klikniety i robi operacje do niego przypisana -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
O tomi chodizlo, teraz wszystko jest OK
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:11 |