![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyświetlić pełny wpis z bazy mysql?
Znam wartość tylko jednego pola i chciałbym wyświetlić zawartość wszystkich kolumn z tabeli dla danego rekordu nie znając ich ilości. Np. wybieram sobie nick:
I teraz chciałbym wyświetlić wszystkie rekordy z kolumn (eg. echo "kolumna$n = $wynik_z_kolumny_n"; ), a są to np. a1 | a2 | a3 | a4 | a5 podejżewam, że można to zrobić jakąś pętlą... albo w samym zapytaniu MySql... -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj w przykładzie jest napisane co i jak http://php.net.pl/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował cornholio666 11.11.2006, 17:54:23 -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edit: za pozno Ten post edytował skowron-line 11.11.2006, 17:52:37 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spoko, wiem jak się wyświetla konkretne kolumny, ale jak wyświetlić wyniki z WSZYSTKICH kolumn nie znając ich nazw?
-------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() A na powaznie: foreach, for i wiele innych do biegania po tablicy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra, a jak to zapisać do zmiennej? chciałbym mieć zmienną zawierającą tekst z kolumn tabeli.
A co do foreach - nie wiem jak to zastosować na wyniku z tabeli ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Dobra, a jak to zapisać do zmiennej? chciałbym mieć zmienną zawierającą tekst z kolumn tabeli. http://pl.php.net/manual/pl/function.implode.php Cytat A co do foreach - nie wiem jak to zastosować na wyniku z tabeli jakiś przykład? zaprzyjaźnij sie z manualem... http://pl.php.net/manual/pl/control-structures.foreach.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
o_O teraz to mnie zatkało... kod:
daje w efekcie coś takiego: Cytat 4,4,Sky_walker,Sky_walker o_O Wszystkie wyniki są wyświetlane dwa razy o_O Ktoś wie czemu tak jest? Dobra, mam. Kod ma być:
Ten post edytował Sky_walker 11.11.2006, 18:27:40 -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
pomietasz jak w poprzednim poscie ci napisalem bys zaprzyjaznil sie z manualem?
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php zobacz co ta funkcja zwraca i doczytaj co zrobic by zwracala tylko raz tudziez doczytaj jaki jest jej odpowiednik co zwraca tylko raz edit: brawo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra, gotowy kod <dla mniej cierpliwych
![]()
Zwraca on np.: Cytat '4', 'Sky_walker', 'pwd', 'mail', czyli wartości wszystkich kolumn dla konkretnego nicka zamknięte w ' ' (pojedyńcze uszy) i oddzielone przecinkami. Mam nadzieję, że się komuś przyda ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi ta petelka zwraca taki oto error: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Program Files\VertrigoServ\www\engine\add_product.php on line 30
Skrypcik chodzi fajnie, dodaje co chce, ale jakos na koncu wywala mi ta petle. Pisze dopiero pierwszy skrypt php+mySQL wiec jestem strasznym noobem w tym temacie. Manual mi niebardzo pomogl :/ Nie widze powodu dla ktorego to mi sie wysypuje ![]() pomozcie jak mozecie ![]() ![]() Ten post edytował rozny 20.11.2006, 16:32:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast pętli foreach zastosuj:
Ten post edytował radziowi 21.11.2006, 00:04:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra wymiekam... Zmienilem Tak jak sugerowales jednak dalej nie zwracalo nic, zamienilem echo (""); na print_r(""); i poprawilem tez zapytanie do bazy danych bo bylo nie prawidlowe i teraz kod wyglada tak:
A co mi zwraca? Prosze: Cytat ArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayArray ArrayArrayArrayArray No i nie wiem, zwraca mi tablice... ale jakos nie dzieki za taka tablice ![]() pomozcie ![]() Ten post edytował rozny 21.11.2006, 10:41:13 |
|
|
![]()
|
|
nie print_r ("$wynik")
a print_r ($wynik). Wielka roznica. Dostaniesz zawartosc tablicy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzieki dzieki
![]()
pewno w manuali musze pogrzebac? Nie wiem... Zwaraca mi cala tablice a nie same jej wartosci? Dobrze rozumuje? |
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.array.php
tam masz napisane co i jak -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Szczerze mowiac to zglupialem juz zupelnie
![]()
Jakos nie wydaje mi sie zeby to mialo zadzialac :/ Ten post edytował rozny 21.11.2006, 14:04:31 |
|
|
![]()
|
|
Tablica sklada sie z klucza i wartosci. chcac wyswietlic dana wartosc z klucza robisz $tab['klucz'], czyli dla towarow u ciebie:
ale to bylo w linku co ci podalem. trzeba bylo sie troche nad tym zastanowic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie
![]() ![]() Jeszcze na maaaaaaaaaaaaaaksa duzo nauki i cwiczen przede mna ![]() dzieki jeszcze raz i pozdrawiam ![]() EDIT: Jest jeszcze tylko maly problem przy zapisywaniu danych do bazy. Zapisuje mi prawidlowo wszystkie dane ktore podam w formularzu, oprocz ceny.. Nie wiem gdzie moze lezec blad. Oto kod:
Pole 'cena' ma wlasciwosc: int(255), wiec powinien przyjmowac liczby, a zapisuje zawsze 0. Nie wiem czy jest blad w skrypcie zapisujacym (wg. mnie tam bledu nie ma), czy moze problem tkwi w nieodpowiednim ustawieniu wlasciwosci pola 'cena' ... EDIIE(T): Dobra juz sobie poradzilem ![]() ![]() Ten post edytował rozny 21.11.2006, 16:15:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:20 |