![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce otworzyć plik xml do tej pory robiłem to za pomocą simplexml ale niestety na nowym serwerze nie ma tej funkcji myślałem o Dom ale co bym nie robił nie wychodzi
![]() $katalog = simplexml_load_file('plik.xml'); foreach($katalog->oferty->oferta as $key=>$oferta){ $produktkod= ''. $oferta[id].'' ; $cena= ''. $oferta[cena].'' ; print"$produktkod $cena<br>"; } Mój plik XML ma taką budowę
Ten post edytował motor 11.11.2006, 12:08:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Najpierw piszesz:
Cytat ... robiłem to za pomocą simplexml ale niestety na nowym serwerze nie ma tej funkcji myślałem o Dom ale co bym nie robił nie wychodzi A potem pokazujesz to co probowales: Cytat $katalog = simplexml_load_file('plik.xml'); No to skoro nie masz simplexml to jakim nibyc cudem ma ci to dzialac? Skoro chciales uzyc DOM to jakim cudem nadal uzywasz simplexml ![]() Uruchom manuala php, wpisz do wyszukiwarki slowo kluczowe DOM a zobaczysz jak to sie robi przy uzyciu DOM -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie to nie tak
![]() pokazałem jak to robiłem za pomocą simplexm na temat DOM nic nie wiem i nie wiem jak się do tego zabrać znalazłem w necie jakieś strzępy wiadomości ale nic mi z nich nie wychodziło inie wiem jak się po prostu za to zabrać Ten post edytował motor 11.11.2006, 17:39:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to tak czy siak chyba napisalem co masz zrobic:
Cytat Uruchom manuala php, wpisz do wyszukiwarki slowo kluczowe DOM a zobaczysz jak to sie robi przy uzyciu DOM ![]() Ja pare dni temu sam nie wiedzialem nic o DOM w php, zrobilem to co ci napisalem i juz wiem ![]() ps: pozatym w necie jest duzo klas, ktore przy uzyciu DOM sprowadzają xml do sensownej postaci. Poszukaj np. na phpclasses.org -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem coś takiego
Efekt taki Znaleziono nowy tag: KATALOG z parametrami Array ( [ID] => STRI120 [CENA] => 5.67 [STAN] => 1) jak to rozpisać żeby np $idproduktu = "STRI120" bo chcę te dane wrzucić do bazy Ten post edytował motor 12.11.2006, 13:18:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:49 |