![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam lekki problem (w każdym bądź razie tak mi się wydaje), albowiem tworząc formularz pozwalający na rejestracje klientów w celu zabezpieczenia i wysłania ponownie tych samych damych czyli tzw. przełodowanie strony poprzez odświeżenie F5 chciałbym aby wartości w formularzu się przeładowały, próbowałem po instrukcji wstawienia rekordów do bazy podać:
$imie=""; zamiast $imie=$_POST["imie"]; jednak nie dało to skutku, czy jest jakaś możliwość stworzenia takiego "czyszczenia" dancyh przesłanych przez POST po zapisie do bazy danych? Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz sprawdzic za pomoca sesji czy user w ciagu ostatnich 10sekund ogladal juz ta strone za takimi samymy danymi POST
Ten post edytował dtb 11.11.2006, 01:41:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeładuj stronkę poprzez header zaraz po przesłaniu danych do bazy. Powinno pomóc. Np. tak
I nie zapomnij o ob_start i ob_end_flush. A jakby coś nie było jasne to poczytaj w najczęstsze błędy. Ten post edytował =kokos= 11.11.2006, 01:53:52 -------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wcisniecie F5 ma to do siebie ze wysyla takie same dane i ich nie wyczyscisz. ale mozesz sie przed ty, bronic:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44383 i popraw tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:17 |