![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak w temacie. jak zapisać dane(wpisane przez urzytkownika) z pól:nick i tresc klikając na buton "Wyślij) chodzi mi dokładnie o coś takiego żeby z nick było zapisywane (<b>Nick: Jakiś nick</b>) a z tresc (Jakaś treść) czyli żeby wszystko po zapisaniu wyglądało tak:
a potem po ponownym wpisaniu żeby nadpisywał następny podobny blok i następny i następny... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pokaz.php
O to chodzilo? Czy zapis do pliku ew. bazy danych? Ten post edytował MaestroS 10.11.2006, 21:02:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to tylko mi mówi że
Cytat Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/d/a/r/dark-walen/www/komentator/index.php on line 1 (w indexie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
admin ty widzisz i nie grzmisz to wszystko ma sie wyswietlic wiec powinno byc w echo' ... '; -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Waleń - nie dam ci gotowca, ale małą podpowiedź:
jeśli w php chcesz coś wyświetlić, to urzywasz funkcji "echo". Inaczej mówiąc urzywasz tej funkcji, jeśli chcesz, żeby przeglądarka internetowa zobaczyła to co napiszesz w php. Z tego wynika, że jeśli chcesz w znacznikach php umieścić kod html (widoczny dla przeglądarki), to robisz tak:
Jest to równoznaczne z napisaniem w thml-u: pamiętaj tylko, że cudzysłów musisz poprzedzić znakiem \, żeby wyświetlało go jako tekst, a nie traktowało jako koniec tekstu w echo. Teraz to co napisałem odnieś do twojego skryptu - cały formularz musisz wsadzić w echo, albo odpuścić sobie znaczniki php, bo przy tworzeniu tego formularza są one całkowicie zbędne, niepotrzebne i nie na miejscu |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie zaraz pójde do szkoły to na info (mam beznadziejną nauczycielke
![]() ![]() ![]() ok skończyłem i zapraszam >>>TU<<< witam mam pytanko jak wysłać zawartość tylko tych pól "input" przy których został zaznaczony "checkbox" ![]() Ten post edytował Waleń 19.11.2006, 07:45:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie łatwiej by było jakiś kurs sobie przeczytać? Długo nie zajmie a odpowiedzi się znajdą.
Podstawy się pozna i potem rozmowa od razu przyjemniejsza ![]()
Ten post edytował Sedziwoj 24.11.2006, 10:43:15 -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
mugłbyś troche to opisać bo niebardzo załapałem
a co do kursów to czasem poprostu nie łapie się w tych dziwnościach kture ich auterzy wymyślają chyba że masz na myśli jakiś kąkretny i porządny kurs Ten post edytował Waleń 24.11.2006, 11:01:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrypcie wartości pól formularza są dostępne pod $_POST['nazwa pola'], a że u Ciebie to C1,C2,..,C5 to zamiast wypisać pięć warunków zrobiłem pętle która wstawia C1 itd. Jeśli checkbox jest nie zaznaczony to nie wysyła zmienne, dlatego spr. isset($_POST['C1']) mógł bym potem spr. czy $_POST['C1']='ON' ale po co, bo już wiemy że jest zaznaczony, tak więc jak jest zaznaczony to wyświetlamy odpowiednie pole text echo $_POST['T1'] i koniec zabawy ![]() A co do kursu, to ja osobiście zaczynałem od jakiejś tam książki, ale ogólnie chodzi o to abyś zrozumiał postawy, zobaczyć parę przykładowych formularzy itp. czy użycia pętli. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:28 |