![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza czesc skryptu generuje mi spis stron znajdujacych sie w bazie w taki sposob ID|Tytul|Edycja kiedy klikam na edycje tworzy sie link http://localhost/projekt/Blog/source/admin...in.php?strona=1 w drugiej czesci programu proboje przechwycic zmienna $id ktora powinna rownac sie w tym przypadku 1 i wstawic ja do zapytania mysql - WHERE id = '".$_REQUEST['id']."' wydaje mi sie ze zmienna $id wogole nie jest przekazywana do drugiej czesci skryptu prosze o pomoc Ten post edytował Dandelion 9.11.2006, 22:23:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod wstawic ja do zapytania mysql - WHERE id = '".$_REQUEST['id']."' a moze $_GET['id']; -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przeciez id zawarte jest w zmiennej strona: strona='.$id.'
czyli powinno chcac zobaczyc id musisz zrobic $_GET['strona'] proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywolanie funkcji
funkcja
pierwsza czesc funkcji tworzy mi liste pobrana z baz danych w przypadku artykulow jest to 14 fr Edytuj po kliknieciu na link edytuj ktory wyglada nastepujaco localhost/projekt/Blog/source/admin/admin.php?akcja=edycja=14 chcialbym zeby wyskakiwal formularz do edycji konkretnego wpisu jednak znowu mam problem z przekazywaniem zmiennych w link prosze pomozcie ps:nie uzywam tablicy $_get poninewaz uznalem ze tablica $_REQUEST bedzie bardziej uniwersalna (tablica $_REQUEST zawiera dane pochodzące z ciasteczek, sesji, oraz przekazane metodami POST lub GET) Ten post edytował Dandelion 11.11.2006, 18:36:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod localhost/projekt/Blog/source/admin/admin.php?akcja=edycja=14 ![]() a moze
edit. p.s. a co do wyboru tablicy to nie masz tacji Ten post edytował skowron-line 11.11.2006, 19:26:41 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
zmienilem ten odcinek skryptu jednak dalej nie dziala nie wiem czy dobrze zrozumialem twoja porade :/ Ten post edytował Dandelion 12.11.2006, 12:33:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:33 |