![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy moze mi ktos powiedziec co jest zle? W bazie mam ok. ~50 uzytkownikow zarejestrowanych, a dalej wyswietla mi 0... I aby uprzedzic posty, TAK! W bazie istnieje kolumna 'username'... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat I aby uprzedzic posty, TAK! W bazie istnieje kolumna 'username'... I co z tego skoro warunek masz zly. nie moze byc w warunku sama nazwa kolumny, ma byc jakies warunek, np: username='alamakota'
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php] @ $db = mysql_connect($host, $user, $pass); if (!$db) echo 'REGISTERED USERS: <font size="1" color="RED">Not available</font>'; Czyli 'jeśli nie udało się nawiązać połączenia z usługą MySQL, liczba użytkowników równa się zero'. A gdzie tu sens? To powinien być komunikat dla Braku Wyników dla wyszukiwania rekordu 'Users'. Jak ktoś wpisze zły login w konfiguracji MySQL to output wywali 'Brak użytkowników' a nie 'zły login'... Cytat $query = "select * from game where username"; No to tłumaczymy z amerykańskawego na nasz... 'Wybierz wszystkie rekordy z tablicy 'game' w których uzytkownik'... ... w których użytkownik co? LIKE 'dupa'? Brakuje ci klucza dla tego zapytania. Dziwne że MySQL ci nie raportuje błędów przy takim dziwactwie. Polecam łyczek podstaw SQL. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tansky
Przetłumaczyłbym to jako: Jeśli nienawiązano połączenia z bazą to wyświetli: REGISTERED USERS Not available Cytat Jak ktoś wpisze zły login w konfiguracji MySQL to output wywali 'Brak użytkowników' a nie 'zły login'... Równie dobrze wszystkie dane będą poprawne, a poprostu nie będzie połączenia z bazą.... Raczej komunikat powinien informować o braku połączenia z bazą.... Cytat Dziwne że MySQL ci nie raportuje błędów przy takim dziwactwie. @ wycisza błędy ![]() Ten post edytował Amorph 9.11.2006, 22:50:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetłumaczyłbym to jako: Jeśli nienawiązano połączenia z bazą true... zastosowałem ostatnio popularny 'skrót myślowy' ![]() Cytat @ wycisza błędy ![]() Spryt MySQL które ma zaimplementowany mechanizm obsługi błędów ogłupia w tym przypadku all@newbies. Nie pochwalam. Stop przemocy wobec baz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:00 |