![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: szy-ły Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam sprawe - zrobiłem formularz we flashu, na pierwszej stronie flasha w pierwszej klatce dałem System.useCodepage=true; przesyłam formularz do skryptu php który zaczyna sie słowami
![]()
i np gdy w formularzu pisze cos takiego: ąćęółńżź dostaje w odpowiedzi mailowej šćęółńżŸ (i to po ż jeszcze jakis smieszny znaczek) czyli niektore litery "łyka"a inne nie, probowałem na rozne sposoby zmieniałem charset na windows1250 oraz na utf-8 robiłem te kombinacje z właczonym System.useCodepage=true; i z wyłaczonym, skonczyły mi sie pomysły.. nie wiem co dalej macie jakies propozycje? gdzie robie błąd ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak kodujesz maila w php ?
/edit: wpisz w skrypcie wysylającym echo abyś wyświetlił co odebrałeś z flasha.... wtedy będzie wiadomo czy flash-php czy php-mail Ten post edytował Amorph 9.11.2006, 09:03:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: szy-ły Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda na to ze błąd w przesyłaniu terści jest na bank conajmniej po stronie php, dlaczego?
bo przy przesyłaniu czegoś takiego (to jest jedna z lini kodu w php)
dostaje: Iloœć spółek zależnych: Czy sporzšdza się sprawozdanie łšczne? Czy sporzšdza się sprawozdanie skonsolidowane? czyli pomijajac to ze mozliwe ze flash zamienia znaczkki na krzaczki - to na bank php cos zle robi bo mimo ze w kodzie mam wpisanie z polskimi literami - dostaje krzaki. o zrobic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy flash przesyła również to:
Cytat Czy sporządza się sprawozdanie łączne? Jeśli nie to masz źle ustawione kodowanie na stronie. Poczytaj o tym na forum. Spróbuj zapisać w utf-8, a pozatym jest sporo tematów podobnych na forach flashowych. ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie,
Cytat Czy sporządza się sprawozdanie łączne? jest dodawane przez php, flash przesyła tylko zmienne. wiem ze jest duzo tematów na ten temat - ale wlasnie w zadnym nie znalazłem odpowiedzi, a tu wydaje mi sie ze bład jest conajmniej w php, moze we flashu tez - ale php na bank robi jakis wałek. moze nagłowek mam zły ? mam takie cos:
i btw: mam nadzieje ze zerkniesz jeszcze na ten post i dasz mi odp na jedno łatwe pytanko jak zmodyfikowac tan kod: $msg .= "aktywa:\t" . $_POST["f_aktywa_trw1"] ."\t". $_POST["f_aktywa_trw2"] ."\t". $_POST["f_aktywa_trw3"]. ""; zeby w wyniku było tak aktywa: zmiennaf_aktywa_trw1 f_aktywa_trw2 f_aktywa_trw3 ? chodzi o to zeby były tabulatory, ale nie było znaków nowej lini, bo teraz daje nową linie i tabulator. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:28 |